Arsenal grijpt de leiding in groep met PSV, Danjuma scoort voor Villarreal

Reacties

Arsenal is de nieuwe lijstaanvoerder in Groep A van de Europa League. De koploper van de Premier League rekende donderdag in eigen huis eenvoudig af met Bodø/Glimt en wipt over PSV heen. Bij Villarreal maakte Arnaut Danjuma zijn eerste doelpunt in bijna een half jaar tijd.

Arsenal grijpt de leiding in groep met PSV, Danjuma scoort voor Villarreal
© Imago
Arsenal
Arsenal
3 - 0
FK Bodø/Glimt
FK Bodø/Glimt

Met het oog op het moordende schema besloot trainer Mikel Arteta verschillende spelers rust te geven. Onder anderen Bukayo Saka, Gabriel Jesus en Martin Ødegaard begonnen op de bank. Dat gaf anderen de kans om zich te laten zien en daar maakte Eddie Nketiah dankbaar gebruik van. Met zijn twaalfde doelpunt tijdens zijn laatste vijftien basisplaatsen was de Engelse aanvaller verantwoordelijk voor de openingstreffer (1-0).

Verdediger Rob Holding verdubbelde de score niet veel later. De verdediger verlengde een fijne voorzet van Fábio Vieira in de verre hoek (2-0). Na een fabelachtige assist van invaller Jesus voerde Vieira de score in de slotfase op naar 3-0. Door de zege herovert Arsenal de koppositie in Groep A. De Londenaren wonnen beide wedstrijden en hebben twee punten meer dan Bodø/Glimt (dat een wedstrijd meer speelde) en nummer drie PSV. FC Zürich sluit de rijen en lijkt uitgespeeld.

UEFA Europa League

Stand Groep A UEFA Europa League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
6
5
0
1
8-3
+5
15
2
PSV
6
4
1
1
15-4
+11
13
3
FK Bodø/Glimt
6
1
1
4
5-10
-5
4
4
FC Zürich
6
1
0
5
5-16
-11
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Villarreal
Villarreal
5 - 0
Austria Wien
Austria Wien

Aan de zijde van Villarreal was er dubbel goed nieuws voor Danjuma. De Nederlander bekroonde zijn eerste basisplaats van dit seizoen met een doelpunt. Danjuma nam tijdens het thuisduel met Austria Wien in de Conference League de tweede Spaanse treffer voor zijn rekening. Dat was zijn eerste goal sinds 19 april.

De Oranje-international miste de eerste weken van het seizoen vanwege een spierblessure, maar lijkt weer helemaal terug te zijn. Álex Baena opende na achttien minuten de score, Danjuma deed daar twee minuten voor rust een schepje bovenop. De voormalig speler van NEC, Club Brugge en Bournemouth dribbelde het vijandelijke strafschopgebied binnen en punterde vervolgens raak in de verre hoek (2-0).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Danjuma mocht in de 65ste minuut naar de kant en zag vanaf de bank dat Villarreal verder uitliep. Door een loepzuivere hattrick van José Luis Morales in slechts twaalf minuten won Villarreal uiteindelijk met 5-0. El Submarino Amarillo liet nog geen kruimel liggen in Groep C en gaat met negen punten uit drie wedstrijden aan kop. Het Lech Poznan van trainer John van den Brom staat tweede.

UEFA Europa Conference League

Stand Groep C UEFA Europa Conference League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Villarreal
6
4
1
1
14-9
+5
13
2
Lech Poznan
6
2
3
1
12-7
+5
9
3
Hapoel Be'er Sheva
6
1
4
1
8-5
+3
7
4
Austria Wien
6
0
2
4
2-15
-13
2
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.