Arnesen in de bres voor Pratto: 'Hij kreeg niet echt de kans van Dick'

Reacties

Frank Arnesen heeft het zondag opgenomen voor Lucas Pratto. De technisch directeur van Feyenoord vindt dat de Argentijnse spits in Nederland niet genoeg respect heeft gekregen.

Arnesen in de bres voor Pratto: 'Hij kreeg niet echt de kans van Dick'
© Pro Shots

Aan tafel bij ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie ging het over FC Twente-spits Ricky van Wolfswinkel, wiens naam in januari ook bij Feyenoord viel. 'In die tijd was hij ook in beeld ja', vertelt Arnesen. 'Daar hebben we intern over gesproken, maar we kozen liever voor Pratto, omdat we dachten dat hij beter was', aldus de 65-jarige td.

'Hij komt aanvliegen uit Argentinië, twee dagen later moet hij spelen op kunstgras. Hij schiet op de paal en in de tweede helft krijgt hij nog een goede kans, die gaat er niet in. De volgende wedstrijd in eigen huis heeft hij een goede kopbal waarmee hij kan scoren. Vanaf dat moment speelde hij niet meer', blikt Arnesen terug.

'Ik kende Pratto al jaren. Twee jaar eerder had hij nog gescoord in de Copa Libertadores-finale in Bernabéu. Ik wist ook wel dat hij 32 was, maar ik kende zijn karakter. We wilden op dat moment gewoon een spits hebben en we hadden niet veel geld. Uiteindelijk was het een fout, maar om hem te beschermen: hij kreeg ook niet echt de kans van Dick. In zijn eerste twee wedstrijden had hij twee goals kunnen maken. Dat gebeurde niet en daarna was het niets meer', aldus de Deen.

De suggestie dat Pratto niet paste bij de speelstijl onder Advocaat, wijst Arnesen van de hand. 'Er zijn ook wedstrijden dat je achter komt, dan moet je juist wél iemand hebben die goed is in de zestien. Daar had hij heel goede loopacties. Je moet altijd kijken: welke spitsen heb je? Wat past daar dan bij? Wij vonden Van Wolfswinkel daar niet bij passen', zegt Arnesen.

'Feit is dat Pratto niet de kans heeft gekregen. Misschien had hij na vijf wedstrijden ook niet gescoord. Maar om hem een beetje te verdedigen: hij vroeg mij op een gegeven moment, omdat ik Spaans spreek, of hij met de coach kon praten. Toen vroeg hij aan Dick: "Wat kan ik doen om jou te helpen? Zeg maar wat ik moet doen, want ik ben hier niet op vakantie, ik wil heel graag helpen." Dat was zijn instelling, hij was aanvoerder bij één van de grootste clubs in Argentinië. Dus hij was niet mister noboby. Dat verdient respect en dat heeft hij niet helemaal gekregen, vind ik.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.