Arne Naudts reageert met uitblinkersrol op slecht nieuws

Reacties

Na elke speelronde in de Keuken Kampioen Divisie kiest VI op basis van de beoordelingen van de verslaggevers de Speler van de Week. Deze keer is dat Arne Naudts van Helmond Sport.

Arne Naudts reageert met uitblinkersrol op slecht nieuws

Helmond Sport is met dertig treffers de minst scorende ploeg in de Keuken Kampioen Divisie en dus richten de verwijtende blikken zich logischerwijs naar de spits. Arne Naudts wordt niet beschouwd als een aanvalsleider die er even twintig maakt in een seizoen. Hij pikt zijn goaltjes mee, werkt zich een ongeluk in het belang van de ploeg, kampte dit seizoen met blessures en is soms ongelukkig in de afwerking.

Met vier doelpunten en vier assists was Naudts (in zijn eerste seizoen goed voor elf treffers) dit seizoen niet echt opgevallen bij de ploeg van trainer Rob Alflen. Of dat de aanleiding voor de club was om aan te kondigen dat het contract van de Belgische spits formeel werd opgezegd is niet bevestigd, feit is dat de vraagtekens of Naudts wel de juiste spits voor Helmond is overheersen. De opgenomen optie in het contract van de in Gent geboren spits werd niet gelicht.

Tegen Roda JC reageerde de 25-jarige aanvaller met zijn voeten. Twee goals en een assist fleurden zijn statistieken op en waren vanzelfsprekend goed voor zijn humeur. Buiten het veld reageerde Naudts overigens ook volwassen op de mededeling van zijn formele contractopzegging. Hij erkende dat het niet als een verrassing kwam.

Naudts lijkt een speler die heel goed weet wat hij wel en niet kan. Een bruikbare speler op het tweede niveau, in Nederland en in België. In de jeugd speelde hij voor KV Drongen, beter bekend als de club waar Kevin De Bruyne als jongetje actief was. De Bruyne bereikte het hoogste podium, Naudts speelde voor Deinze, Cercle Brugge, Oudenaarde en RC Mechelen alvorens in 2017 in Helmond te belanden.

Waar zijn toekomst ligt is onduidelijk. Misschien dat deze Speler van de Week-uitverkiezing hem helpt en dat hij Helmond Sport en zichzelf een goede dienst kan bewijzen door in het restant van het seizoen zijn waarde te tonen.

De topvijf van speeldag 30:

1. Arne Naudts (Helmond Sport) 8,0
2. Ryan Gravenberch (Jong Ajax) 7,5
3. Branco van den Boomen (FC Eindhoven) 7,5
4. Toine van Huizen (Telstar) 7,5
5. Jaroslav Navratil (Go Ahead Eagles) 7,5

Eindelijk Helmonders in het elftal van de week
Drie Helmond Sport-spelers in het elftal van de week, daar is dit seizoen zelden aanleiding voor geweest. Het magere seizoen van de Brabanders leverde tot nu toe logischerwijs weinig uitblinkers op, maar vrijdag tegen Roda JC beet de ploeg van trainer Rob Alflen van zich af.

Na de 4-0 zege op de dolende Limburgers vinden we naast de man van de speeldag, Arne Naudts, ook verdediger Dylan de Braal en middenvelder Bram Zwanen terug bij de beste elf. Helmond Sport is daarmee hofleverancier en blijft daarmee Sparta Rotterdam voor. Dirk Abels en Ragnar Ache houden de eer van de Kasteelclub hoog na de eenvoudige 5-1 zege bij Jong Utrecht.

Twee spelers van een beloftenelftal vielen de voorbije speelronde op. Doelman Youri Roulaux van Jong PSV stopte vlak voor tijd een strafschop tegen RKC Waalwijk en bekroonde daarmee zijn prima optreden, terwijl de jonge Ryan Gravenberch bij Jong Ajax uitblonk.

Telstar-verdediger Toine van Huizen zag zijn ploeg niet winnen van Eindhoven, maar kon zelf terugkijken op een prima wedstrijd. Dat gold in dezelfde wedstrijd ook voor Branco van den Boomen, die maar weer eens een assist aan zijn totaal toevoegde. Tuur Houben zorgde voor een van de fraaiste treffers van speelronde 31 en was opvallend aanwezig bij MVV Maasatricht. Voorin zien we Jaroslav Navratil terug, de enige speler die het niveau van het matig spelende Go Ahead Eagles bij Dordrecht ontsteeg.

FC Eindhoven-aanvoerder Branco van den Boomen blijft de Spaanse FC Twente-smaakmaker Aitor Cantalapiedra ruim voor in het individueel klassement. Met verdediger Peet Bijen meldde zich een derde speler van de Enschedese koploper in de toptien van het klassement.

Algemeen individueel klassement:

1. Branco van den Boomen (FC Eindhoven) 6,86
2. Aitor Cantalapiedra (FC Twente) 6,62
3. Dylan Seys (RKC Waalwijk) 6,52
4. Mohamed Rayhi (Sparta Rotterdam) 6,50
Xavier Mous (SC Cambuur) 6,50
Javier Espinosa (FC Twente) 6,50
7. Bryan Smeets (TOP Oss) 6,45
Istvan Bakx (Go Ahead Eagles) 6,45
9. Peet Bijen (FC Twente) 6,43
10. Huseyin Dogan (TOP Oss) 6,42
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.