Arnautovic: 'Dertien jaar geleden was ik hier meer als fan dan als speler'

Reacties

Het voetbal kan prachtige stunts leveren. Internazionale heeft Marko Arnautovic terug. Dertien jaar nadat de Oostenrijker voor zijn eerste periode in het blauw-zwart afsloot, komt hij op 34-jarige leeftijd een tweede poging wagen. En daar heeft hij zin in.

Arnautovic: 'Dertien jaar geleden was ik hier meer als fan dan als speler'
© Pro Shots

'Het is me echt een eer om hier weer te zijn. Dertien jaar geleden was ik meer fan dan speler, maar ik ben nu hier om het team te helpen winnen. Toen was ik een heethoofdje, ik richtte me niet op voetbal. Nu heb ik een gezin en ben ik veel kalmer. Ik ben gegroeid, qua leeftijd en ook qua karakter. Ik hoop dat het heel goed gaat. Ik ben een technische speler maar ook een sterke. Ik kom hier om te scoren, ik weet hoe dat moet', aldus Arnautovic op de website van zijn 'nieuwe' club.

De ambities bij de Champions League-finalist zijn wat de Oostenrijker betreft duidelijk. 'Ik kom om te winnen, dat moet bij Inter. Ik wil een prijs winnen, ik ben zo blij om hier weer te zijn. Ik ben al begonnen met trainen. Zaterdag begint de competitie en we zullen proberen om die winnend te beginnen.' Daartoe moet zaterdagavond in Milaan afgerekend worden met AC Monza.

Arnautovic is overgekomen van Bologna. In eerste instantie betreft het een huurovereenkomst, maar die wordt permanent mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Sinds Arnautovic in Nederland bekend werd bij FC Twente speelde hij voor Inter, Werder Bremen, Stoke City, West Ham United, Shanghai Port en dus Bologna.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.