Armoedig Excelsior geeft Roda JC Kerkrade vrij spel

Excelsior is zaterdag kansloos onderuit gegaan tegen Roda JC Kerkrade (0-7). De Rotterdammers bewezen, met name in de eerste helft, geen enkel moment een Eredivisie-waardige ploeg te zijn.

De ploeg van John Lammers keek al na vijf minuten tegen een achterstand aan, door een doelpunt van Jagos Vukovic. De Kralingers waren na een half uur al kansloos, toen Davy De Beule de score verdubbelde.

Het doelpunt van Ruud Vormer was een fraaie, maar liet wederom zien waarom Excelsior de laatste plaats in de Eredivisie bezet. Het contrast werd duidelijk door de rust die Roda toonde in de aanval tegenover het chaotische verdedigen van Excelsior. Bij het schot van Vormer was doelman Wesley de Ruiter wel kansloos.

Excelsior incasseerde in de tweede helft lang geen doelpunt. In de 78ste minuut mocht De Ruiter weer vissen door toedoen van Arnaud Sutchuin. Vanaf dat moment ging het spel van de hekkensluiter weer terug naar hoe het in de beginfase ging. Mitchell Donald kon volledig vrij voor het doel de 5-0 binnenschieten.

Aan het drama van Excelsior leek geen einde te komen. Binnen vijf minuten escaleerde de score naar 7-0. Sutchuin was verantwoordelijk voor de 6-0, Mikolaj Lebedynski bepaalde de eindstand met een kopbal op 7-0.

Het doelsaldo van Excelsior komt na de nederlaag op negen doelpunten vóór en liefst 41 doelpunten tegen. Roda JC houdt voor het eerst dit seizoen de nul en stijgt naar de zevende plaats. Foto: VI Images