Arias helpt Colombia aan cruciaal punt na wereldgoal Willian

Reacties

Colombia heeft een zeer belangrijk punt gepakt tegen Brazilië in de razend spannende WK-kwalificatiepoule van Zuid-Amerika. Chili is tegen een verrassende nederlaag aangelopen in het duel met Bolivia, waar Argentinië en andere landen dinsdagnacht van kunnen profiteren.

Arias helpt Colombia aan cruciaal punt na wereldgoal Willian

Colombia - Brazilië 1-1
Bij Colombia stonden Davinson Sánchez en Santiago Arias in de basis. Bij het al geplaatste Brazilië was er uiteraard een basisplaats voor sterspeler Neymar. De aanvaller van Paris Saint-Germain had na een half uur de openingstreffer op zijn schoen, maar was niet zelfzuchtig genoeg. De dribbelaar besloot de bal af te leggen in plaats van zelf op doel te schieten, zijn pass was echter iets te scherp.

Nadat het spel even werd onderbroken doordat er een hond het veld in rende, brak Brazilië kort voor rust de ban. Na een lange trap van Dani Alves legde Neymar de bal terug op de rand van het zestienmetergebied. Willian nam de bal in een keer schitterend op de slof en knalde de openingstreffer tegen de touwen.

Na 56 minuten zette Radamel Falcao beide ploegen weer naast elkaar. Na een combinatie met James Rodríguez gaf PSV'er Arias een schitterende voorzet. El Tigre maakte hier dankbaar gebruik van en kopte overtuigend raak. Kort hierna scheelde het weinig of Colombia was op voorsprong gekomen. Terwijl iedereen een voorzet verwachtte, besloot Rodríguez zijn vrije trap ineens op doel te schieten. Het lepe balletje van de spelmaker van Bayern München eindigde op de paal. Beide ploegen scoorden in de slotfase niet meer.

Bolivia - Chili 1-0
Chili heeft een heel duur slippertje gemaakt in de WK-kwalificatiegroep van Zuid-Amerika. Met onder meer grote namen als Alexis Sánchez en Arturo Vidal in de basis ging Chili met 1-0 onderuit. Juan Carlos Arce maakte na een uur de enige treffer. De aanvaller schoot raak vanaf de penaltystip. Bolivia-speler Alejandro Chumacero werd kort voor het einde van het veld gestuurd met zijn tweede gele kaart.

Later deze dinsdagnacht speelt Argentinië nog tegen Venezuela (1.30 uur). Bovendien staat ook het duel tussen Paraguay en Uruguay op het programma (2.00 uur). Bij beide wedstrijden kunnen er ploegen over Chili heen klimmen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.