Argentinië houdt hart vast voor de 'persoonlijke assistent van Messi'

Reacties

Rodrigo De Paul is een twijfelgeval bij Argentinië voor de wedstrijd tegen Nederland in de kwartfinale van het WK. De middenvelder kampt met fysieke klachten en onderging woensdag een medisch onderzoek, waarvan de resultaten in de avond worden verwacht.

Argentinië houdt hart vast voor de 'persoonlijke assistent van Messi'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
ns
2 - 2
Argentinië
Argentinië

De Paul bleek tijdens de training van woensdag niet geheel fit. Bij de medische staf gingen de alarmbellen af, schrijft het Argentijnse TN. Woensdagavond of donderdag wordt zijn situatie nog eens onderzocht, wordt gemeld. Vrijdag wacht het duel met Oranje. De Paul stond in iedere WK-wedstrijd van Argentinië negentig minuten op het veld en geldt als een belangrijke schakel in de ploeg van Lionel Scaloni. 

De Paul is namelijk de speler die Lionel Messi met afstand het vaakst bedient. In alle wedstrijden die Argentinië op dit WK speelde, was De Paul degene die de meeste passes verstuurde naar de sterspeler. In de achtste finale tegen Australië waren dat er bijvoorbeeld achttien, terwijl geen enkele andere Argentijn boven de tien passes uitkwam.

Di María
Er is ook goed nieuws voor Argentinië, want Ángel Di María trainde woensdag volledig mee. De aanvaller moest de achtste finale tegen Australië aan zich voorbij laten gaan door een spierblessure. Inmiddels lijkt het erop dat hij fit genoeg is voor een basisplek tegen Nederland.

Pieter Zwart legde onlangs uit hoe De Paul steeds in de gelegenheid komt om Messi aan te spelen:

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.