Argentinië beleeft vliegende start onder Sampaoli

Reacties

Argentinië is met een zege begonnen aan het tijdperk-Jorge Sampaoli. Onder de nieuwe bondscoach werd Brazilië in een oefenduel met 1-0 verslagen.

Argentinië beleeft vliegende start onder Sampaoli

Sampaoli koos in Melbourne voor een zeer aanvallende formatie tegen Brazilië, met drie verdedigers, twee centrale middenvelders en vijf offensief ingestelde spelers onder wie Gonzalo Higuaín, Paulo Dybala en Lionel Messi. Bij Brazilië, waar Tite zijn vuurdoop beleefde, verschenen onder meer Philippe Coutinho en Gabriel Jesus aan de aftrap.

Het was verdediger Gabriel Mercado echter die op slag van rust de score opende voor de Argentijnen. Hij rondde van dichtbij af nadat Nicolas Otamendi na een ingestudeerde corner tegen de paal had gekopt. Nadien voorkwam Sergio Romero twee keer de gelijkmaker van Brazilië, met reddingen op pogingen van Coutinho en Gabriel Jesus.

Laatstgenoemde kreeg ook de grootste kans van de tweede helft. Na een schitterende pass van Fernandinho omspeelde hij Romero, om vervolgens uit lastige hoek tegen de paal te schieten.

Voor de internationals van beide landen wacht nu nog een oefenduel, voordat hun vakantie begint. Argentinië speelt dinsdag tegen Singapore, terwijl Brazilië dan tegen Australië oefent.

Bekijk hier de treffer van Gabriel Mercado.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.