Argentijnse invitatie voor Totti en Pirlo, Dutch legends meet

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Argentijnse invitatie voor Totti en Pirlo, Dutch legends meet

'Ze hebben een Zuid-Amerikaanse stijl. Ik geloof dat ze met hun klasse typische Boca Juniors-spelers zijn, van het soort waarvoor Estadio Bombonera uit z'n dak gaat.'
• Vijftienvoudig Italiaans international Pablo Osvaldo, door Southampton verhuurd aan Boca Juniors, heet de twee Azzurri-grootheden Francesco Totti en Andrea Pirlo alvast van harte welkom in zijn geboorteland, mochten ze twijfelen over hun toekomst. (Corriere dello Sport)

• Het is al een paar daagjes geleden dat de Nederlandse groten der aarde elkaar hebben ontmoet in Engeland. Manchester United heeft het zekere voor het onzekere genomen om te voorkomen dat het als een 1 aprilgrap de wereld in ging en komt dus nu met de foto van het illustere Oranje-gezelschap.

We vragen ons dan natuurlijk wel af of Daley Blind en Robin van Persie de heren darters Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld op hun beurt de bal voor hun voeten hebben gelegd.

• Je hebt hakjes en hakjes. In de krochten van het Braziliaanse voetbal was er afgelopen weekend een ultieme. De tribunes waren niet bijster gevuld, maar Flávio Carneiro zorgde namens Confiança voor de zeer fraaie winnende treffer tegen Socorrense. En er zijn beelden van …

Derrick Luckassen was zondag de schlemiel bij AZ met zijn uiterst knullige eigen doelpunt, dat de inleiding vormde voor een pijnlijke nederlaag in Alkmaar (1-4). Trainer John van den Brom sprak al over een gebrek aan steun voor de jonge verdediger, die steun kreeg uit onverwachte hoek. Feyenoord-spits Colin Kazim-Richards zou namelijk in de kleedkamer van AZ zijn ongenoegen hebben geuit aan Luckassens ploeggenoten: 'Jullie hebben deze jongen laten zakken na die vroege eigen goal.' (De Telegraaf)

'Leuk dat er nu vier kleinere ploegen in de halve finales zijn overgebleven. Ja, leuk voor die clubs, leuk voor hun supporters, natuurlijk. Leuk, leuk, leuk, maar over een paar jaar mag er nog maar één Nederlandse club meedoen aan de voorronde van de Champions League. Héél leuk, hè.'
Willem van Hanegem toont zich van een cynische kant in zijn column in het AD, al is de ondertoon serieus. De oud-international ziet namelijk zo’n kleinere club niet snel de zo welkome punten in Europa binnenslepen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.