Argentijnse bondscoach laat Ajax-bankzitter Tagliafico niet vallen

Reacties

Nicolás Tagliafico is zijn basisplaats bij Ajax kwijtgeraakt, maar bondscoach Lionel Scaloni laat de linksback niet zomaar vallen. Net als Lisandro Martínez is Tagliafico weer opgeroepen voor de Argentijnse nationale ploeg. Voor het team van Scaloni komen er twee topwedstrijden aan.

Argentijnse bondscoach laat Ajax-bankzitter Tagliafico niet vallen
© Pro Shots

Tagliafico maakte een kleine vier jaar geleden de overstap van Independiente naar Ajax en maakte in Amsterdam meteen veel indruk. Hij kwam daardoor ook in beeld bij de Argentijnse nationale ploeg en heeft inmiddels 36 interlands achter zijn naam staan. Afgelopen zomer deed Tagliafico nog een halfuur mee in de gewonnen Copa América-finale.

Bij Ajax is Tagliafico zijn plekje in het elftal verloren, maar Scaloni heeft de linksback toch weer opgeroepen. Datzelfde geldt voor Martínez, die wél een vaste basisplaats heeft bij Ajax. Hij wacht nog op een serieuze kans in de Argentijnse ploeg en heeft vooralsnog drie interlands achter zijn naam staan.

In de aankomende interlandperiode neemt Argentinië het op tegen Uruguay (13 november) en Brazilië (17 november). De Argentijnen staan na elf wedstrijden tweede in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep en moeten bij de bovenste vier eindigen om zich te kwalificeren voor het WK in Qatar. De nummer vijf gaat een intercontinentale play-off in.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.