Argentijnse bekerfinale ontspoort: 10 rode kaarten en totale chaos

Reacties

De Argentijnse bekerfinale is zondagnacht volledig ontspoord. Scheidsrechter Facundo Tello had zijn handen vol in het duel tussen Boca Juniors en Racing Club (1-2). Liefst tien rode kaarten werden uitgedeeld.

Argentijnse bekerfinale ontspoort: 10 rode kaarten en totale chaos
© ESPN

Aanvankelijk viel het allemaal nog mee. Boca en Racing, in de reguliere competitie nek-aan-nek strijdend voor de landstitel, hielden elkaar volledig in evenwicht. Norberto Briasco had Boca nog op voorsprong gezet, maar nog in de eerste helft trok Matias Rojas de stand alweer gelijk. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd moest Tello voor het eerst ingrijpen en stuurde hij na een opstootje van beide ploegen een speler van het veld.

In de verlenging kreeg Boca-middenvelder Alan Valera zijn tweede gele kaart, maar was het met negen tegen tien nog niet extreem onvriendelijk. Tot vlak voor tijd de vlam in de pan sloeg. Invaller Carlos Álcaraz kopte vlak voor het scheiden van de markt raak. De Racing-middenvelder vierde het op provocerende wijze voor het Boca-publiek. Dat viel niet in goede aarde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Diverse spelers van Boca reageerden als door een adder gebeten. Álcaraz werd belaagd, bij zijn oor gegrepen, geduwd en kreeg een bal naar zijn hoofd gesmeten. Daarna raakten beide ploegen slaags met elkaar. Arbiter Tello - een van de zeven Zuid-Amerikaanse arbiters op het WK in Qatar - was furieus en greep hard in. Álcaraz kreeg een rode kaart voor zijn provocaties, terwijl hij liefst vijf Boca-spelers en nog twee Racing-ploeggenoten ook een rode kaart gaf. Daarmee eindigde de wedstrijd, waarna Racing de cup omhoog mocht tillen.

Ook verhitte taferelen in Brazilië
Overigens was de Argentijnse finale niet de enige wedstrijd in Zuid-Amerika die veel rode kaarten kende. Ook in de Braziliaanse Serie B werden de prenten uitgedeeld als ansichtkaarten. Zo eindigde Sport Recife op bezoek bij Vila Nova met slechts zeven man. Veel pijn leverde het niet op, want het heldhaftige zevental hield stand (0-0).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.