Arbitragecommissie geeft Team Jonk gelijk: FC Volendam moet betalen

Reacties

FC Volendam heeft de arbitragezaak tegen Wim Jonk en Matthias Kohler verloren. De rechter heeft het trainersduo op de meeste punten gelijkgegeven. Daardoor moet de Eredivisieclub financieel over de brug komen.

Arbitragecommissie geeft Team Jonk gelijk: FC Volendam moet betalen
© Pro Shots

'De Arbitragecommissie is van oordeel dat de ontbinding geen gevolg is van ernstig verwijtbaar handelen of nalaten van Jonk', staat onder meer te lezen in het 45 pagina's dikke eindoordeel van de arbitragecommissie. De club eiste dat werd bepaald dat de technisch manager en de hoofdtrainer zelf hun contract hadden opgezegd, maar krijgt ongelijk.

Dus moet FC Volendam zoals contractueel afgesproken is, zes bruto maandsalarissen, inclusief vakantiegeld, uitbetalen aan het duo. Ook krijgt het tweetal de wettelijke transitievergoeding. FC Volendam wilde in een eerder stadium nog juist een schadevergoeding ontvangen van de trainers van in totaal ruim vijftigduizend euro

Of Jonk en Kohler ook nog een handhavings- en ontwikkelbonus krijgen, is nog niet bekend. Jonk krijgt in elk geval de kans om meer bewijslast te verzamelen voor het feit dat FC Volendam over dit seizoen een positief transfersaldo heeft van minimaal 125 duizend euro. Dat is het bedrag dat afgesproken werd waarbij Jonk en consorten een bonus zouden krijgen. Daarvoor kunnen ze binnen twee weken getuigen opvoeren bij het secretariaat van de KNVB.

Per 1 mei zijn Jonk en Kohler formeel dus pas weg bij FC Volendam, dat financieel over de brug moet komen. Zij hebben de werknemers zelf op non-actief gesteld en moeten daar dus de afspraken die daarover contractueel zijn vastgesteld, alsnog uitvoeren. Met de mogelijk naderende degradatie kunnen het voor FC Volendam financieel behoorlijk zware tijden worden. 

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
32
28
3
1
107-19
+88
87
2
Feyenoord
32
24
6
2
85-24
+61
78
3
FC Twente
32
19
6
7
60-33
+27
63
4
AZ
32
18
7
7
64-36
+28
61
* Actueel tot en met 5 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Volendam
Meer over FC Volendam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.