Arbitragecommissie beslist: Juventus moet Ronaldo nog miljoenen betalen

Reacties

Juventus moet Cristiano Ronaldo nog een kleine tien miljoen euro plus rente betalen. Een Italiaanse arbitragecommissie heeft geoordeeld dat de Portugese superster nog recht heeft op dat geld vanuit zijn tijd als speler van De Oude Dame.

Arbitragecommissie beslist: Juventus moet Ronaldo nog miljoenen betalen
© Pro Shots

De aanvaller van Al-Nassr ziet daarmee een voor hem gunstig einde komen aan een juridisch geschil over het al dan niet uitbetalen van salarissen. Kamp-Ronaldo vond dat Juventus de afspraken niet nakwam en heeft in elk geval deels zijn gelijk gekregen. Juventus moet Ronaldo, die tussen 2018 en 2021 zijn kunsten vertoonde in Turijn, een bedrag van €9.774.166,66,- betalen. Met rente, dus. Ronaldo zou volgens Italiaanse pers bijna het dubbele geëist hebben.

Het kwaad zou zijn geschied in de coronacrisis. Veel clubs vroegen spelers toen om salaris af te staan en het op een later moment betaald te krijgen, in dit geval is dat kennelijk niet volgens afspraak gebeurd. Voor Juventus is het bedrag niet het einde van de wereld, maar de club ging er volgens bijvoorbeeld de Gazzetta dello Sport niet van uit dat het Ronaldo een cent hoefde te betalen en ervaart dit zodoende wel als een tegenvaller.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.