Arbiter 'Schande van Bata' voor half jaar geschorst

Reacties

De Afrikaanse voetbalbond CAF heeft scheidsrechter Rajindraparsad Seechurn voor zes maanden geschorst. De arbiter had een zeer dubieuze rol tijdens de wedstrijd Tunesië - Equatoriaal-Guinee in de kwartfinale van de Afrika Cup, ook wel bekend als de Schande van Bata, naar de plaats waarin het duel werd afgewerkt.

Arbiter 'Schande van Bata' voor half jaar geschorst

Gastland Equatoriaal-Guinee stond zaterdag in de allerlaatste minuut met 1-0 achter, toen Seechurn tot ieders verbazing een strafschop gaf na een vrijwillige struikelpartij van Ivan Bolado. Doordat die strafschop benut werd moest er een verlenging aan te pas komen, waarin Equatoriaal Guinee aan het langste eind trok en met 2-1 won.

Met de schorsing voor Seechurn lijkt de Afrikaanse bond de twijfelachtige rol van Seechurn te onderschrijven. Daarnaast heeft de CAF vanwege de ongeregeldheden na afloop een boete van 50.000 dollar gegeven aan Tunesië en moet Equatoriaal-Guinee 5.000 dollar ophoesten. Het gastland staat morgenavond in de halve finale tegen Ghana. De andere halve finale, DR Congo - Ivoorkust, wordt vanavond gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.