Arbiter Mulder reageert op nieuwe commotie en situatie met Van den Brom

Reacties

Siemen Mulder is binnen een week tijd twee keer onderwerp van gesprek. Nadat hij vorige week FC Utrecht-coach John van den Brom op zijn dak kreeg, waren vrijdagavond spelers van NEC Nijmegen niet blij met de arbiter.

Arbiter Mulder reageert op nieuwe commotie en situatie met Van den Brom
© Pro Shots

NEC kwam vrijdagavond op wel heel dubieuze wijze op een 2-0 achterstand tegen Go Ahead Eagles. Nadat Antoine Rabillard de 1-0 had gemaakt voor Go Ahead Eagles maakte Soufyan Ahannach tien minuten later de 2-0. NEC-spelers waren echter gestopt met voetballen, omdat de assistent-scheidsrechter de vlag omhoog had gestoken: buitenspel. Mulder zag echter goed dat de bal niet van een Go Ahead Eagles-speler kwam, maar van NEC-speler Jellert Van Landschoot en liet dus doorspelen. Omdat de spelers van NEC stopten met voetballen, was het voor Ahannach gemakkelijk om een goal te maken.

'Ik denk dat vanavond een goede beslissing was, maar ik kan me ook voorstellen dat ze het bij NEC een vervelende situatie vinden. En dat vind ik eigenlijk ook wel', sprak Mulder na afloop voor de camera van FOX Sports. 'Ik zie een hoge bal en een speler van Eagles de lucht inspringen. Hij mist de bal, waarna de bal op het hoofd van een speler van NEC komt. De bal gaat naar achteren en zo ontstaat er een aanval voor Go Ahead Eagles. Ik roep door de headset "eigen speler", maar op dat moment steekt de assistent zijn vlag in de lucht voor buitenspel. Maar het is geen buitenspel, want het was een eigen speler en dus moeten we doorgaan. Dus ik geef het voordeelgebaar en roep nog "ga door, eigen speler" en dan vliegt de bal erin', analyseert Mulder de situatie.

Van Landschoot, die de bal dus op zijn hoofd kreeg, bloedde na het duel hevig en NEC klaagde dus niet alleen over het vlagsignaal, maar ook om een overtreding. 'Ik zie geen slaande beweging. Er kan soms contact ontstaan, maar ik heb zeker geen overtreding gezien', aldus Mulder, die de situatie vervelend vindt voor NEC. 'Blij dat we de goede beslissing hebben genomen, maar ik snap de frustratie bij NEC dat er een stukje onduidelijkheid was op het veld.'

Van den Brom
Mulder reageerde ook nog op de commotie omtrent John van den Brom, die de arbiter vorige week uitschold nadat hij een overtreding van Willem II over het hoofd zag. Nadien maakte Willem II nog de late gelijkmaker tegen FC Utrecht, wat leidde tot veel frustratie bij de coach van FC Utrecht. Van den Brom bood vrijdag zijn excuses aan en werd eerder al voor een duel geschorst. 'Ik heb helemaal niks tegen John van den Brom. In de wedstrijd heb ik het tikje op de hak niet gezien en dan is het vervelend dat de situatie zo ontstaat. De hele week is het erover gegaan. Voor mij is nu gewoon klaar.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.