Applaus in De Kuip raakt Shakhtar-trainer: 'Betekent heel veel voor ons'

Reacties

Shakhtar Donetsk-trainer Igor Jovicevic beleefde met zijn ploeg donderdag een zware avond op bezoek bij Feyenoord. Toch sprak de Kroaat achteraf ook zijn waardering uit voor een bijzonder moment in De Kuip.

Applaus in De Kuip raakt Shakhtar-trainer: 'Betekent heel veel voor ons'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
7 - 1
Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk

Feyenoord denderde over Shakhtar heen, maar in de 87ste minuut redde Kevin Kelsy met een bekeken schuivertje langs Timon Wellenreuther toch nog de eer namens de gasten. Na zijn doelpunt klapte een groot deel van de supporters in De Kuip voor de Oekraïners, die uiteraard verdrietige tijden doormaken buiten het voetbal.

Ook na afloop van de wedstrijd betuigde men in Rotterdam-Zuid steun aan de bezoekers uit het door oorlog geteisterde land. Op het veld was er een mooi onderonsje tussen Orkun Kökçü en Mykola Matvienko.

Op zijn persconferentie achteraf ging Jovicevic in op de steunbetuigingen. 'Het applaus van het Nederlandse publiek betekent heel veel voor ons, het is een teken van respect naar ons toe en het is heel symbolisch', aldus de trainer, die sinds afgelopen zomer voor de groep staat bij Shakhtar.

'We zijn dankbaar voor dat ene doelpunt. De steun voelen we heel erg. We hebben een lange weg afgelegd. Eerst waren we een outsider, maar we hebben uiteindelijk goed gepresteerd. Nu gaan we ons focussen op onze eigen competitie', aldus Jovicevic.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.