Apetrotse Stewart krijgt topfunctie bij Amerikaanse bond

Reacties

Earnest Stewart heeft een nieuwe baan. De in Nederland geboren Amerikaan treedt in dienst bij de voetbalbond van de Verenigde Staten. Daar gaat hij aan de slag als algemeen directeur van de mannenploeg, een functie die pas onlangs in het leven werd geroepen.

Apetrotse Stewart krijgt topfunctie bij Amerikaanse bond

Stewart werd als zoon van een Amerikaanse vader en Nederlandse moeder geboren in Nederland, waar hij als speler uitkwam voor VVV-Venlo, Willem II en NAC Breda. In 2003 ging hij bij DC United aan de slag in de Verenigde Staten, het land waarvoor hij ook meer dan honderd interlands speelde en op drie WK's actief was, waarna hij zijn loopbaan afsloot bij VVV.

In Venlo ging hij na zijn actieve carrière verder als technisch directeur, een rol die hij later bij NAC vervulde. AZ haalde Stewart vervolgens naar Alkmaar, maar in 2015 keerde Stewart terug naar de VS. Daar werd hij de td van Philadelphia Union, een baan die hij nu dus verlaat voor een topfunctie bij de bond.

De US Soccer Federation voerde in de top onlangs hervormingen door, mede ingegeven door de dramatische prestaties van de mannenploeg. De VS wisten zich niet te plaatsen voor het WK. Het bestuur van de bond besloot onder meer dat het bij die mannenploeg tijd werd voor een General Manager, een bestuurder die eindverantwoordelijk is voor alle zaken rondom het elftal.

Voor die functie is Stewart nu dus gekozen. 'Als ex-international ben ik vereerd met deze kans', laat hij op de officiële website van de voetbalbond weten. 'Er is enorm veel talent en passie in de VS. Ik ben klaar om te beginnen en een succescultuur te bouwen. Het ultieme doel moet de wereldtitel zijn', meldt hij ambitieus. De eerste en belangrijkste taak van Stewart wordt het aanstellen van een nieuwe bondscoach.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.