Anzhi tast weer fors in buidel voor Russisch international

Twee weken na de komst van Igor Denisov gaat FC Anzhi opnieuw een Russisch international aantrekken. Aleksandr Kokorin staat op het punt om Dinamo Moskou voor een bedrag van negentien miljoen euro te verruilen voor de club van trainer Guus Hiddink.

Anzhi tast weer fors in buidel voor Russisch international

Er lijkt zodoende een koersverandering gaande bij Anzhi. Tot dusver gaf de schatrijke nummer drie van Rusland vooral grof geld uit voor spelers uit het buitenland, zoals Samuel Eto'o (27 miljoen) en Willian (35). Na Denisov - de aanvoerder van de Russische nationale ploeg kostte Anzhi vijftien miljoen - komt nu ook één van de grootste talenten van Rusland echter naar Dagestan.

Hoewel Dinamo dus al toestemming heeft gegeven voor een transfer moet Kokorin er zelf nog wel uitkomen met Anzhi. De 22-jarige spits ondergaat woensdag de medische keuring en zal naar verwachting spoedig tot een persoonlijk akkoord komen.

Afgelopen seizoen was Kokorin goed voor tien goals in 22 competitieduels. Door die prestaties zou hij met Jong Rusland eigenlijk afreizen naar het EK Onder-21 in Israël. Een achillespeesblessure weerhield hem echter van een optreden in de groepsfase. Jong Oranje versloeg de Russen zonder Kokorin met 5-1.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen