Antwerp stunt bij langverwachte rentree tegen kampioen Anderlecht

Reacties

Het gepromoveerde Royal Antwerp, de oudste profclub van België, heeft in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen gestunt tegen regerend kampioen Anderlecht. In een vooral sfeervolle wedstrijd hield Antwerp de Belgische grootmacht op een 0-0 gelijkspel.

Antwerp stunt bij langverwachte rentree tegen kampioen Anderlecht

Het strijdtoneel van de eerste wedstrijd in de Pro League, die vanwege de competitieopzet van België vroeg afgewerkt wordt, was het ouderwetse Bosuilstadion. Den Bosuil werd al in 1923 geopend en was jarenlang het stadion waarin de interlands tussen België en Nederland werden afgewerkt. Het stadion in Antwerpen, dat voor de wedstrijd nog uitgebreid werd geïnspecteerd vanwege de veiligheid, barstte uit zijn voegen voor de eerste wedstrijd van het seizoen.

Hoeveel sfeer de toegestroomde fans ook verzorgden, de wedstrijd was niet bijzonder aantrekkelijk. Grootmacht Anderlecht had overduidelijk het beste van het spel, maar de promovendus hield dapper stand. Antwerp had mazzel dat Anderlecht-topscorer Lukasz Teodorczyk het vizier niet op scherp had in de eerste helft, maar in het tweede bedrijf kroop de thuisploeg wat meer uit de schulp. Met Obbi Oularé, vorig seizoen nog onder contract bij Willem II, voorop creëerde de thuisploeg aardig wat kansen.

Een winstpartij leverde het van lef doordrongen spel van Antwerp niet op, maar een punt tegen de landskampioen zal de promovendus koesteren. Antwerp degradeerde in 2004 uit de Eerste Klasse en wist zich pas vorig seizoen via een tweeluik in de play-offs te verzekeren van een terugkeer naar het hoogste niveau. De volgende wedstrijd van Antwerp is weer een kraker, op 6 augustus speelt de ploeg uit tegen AA Gent.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.