Antony stevent op primeur bij Braziliaanse ploeg af

Reacties

Aan de gewonnen Klassieker van afgelopen zondag hield hij wat pijn aan zijn enkel over, maar Antony is weer fit en klaar om in actie te komen voor de Braziliaanse nationale ploeg. Op basis van de training van woensdag wordt hij tegen Chili voor het eerst in de basiself verwacht.

Antony stevent op primeur bij Braziliaanse ploeg af
Brazilië
Brazilië
4 - 0
Chili
Chili

Antony speelde sinds zijn debuut in oktober vorig jaar tot dusver zeven wedstrijden voor de Braziliaanse ploeg, waarin hij twee keer scoorde. In al deze duels kwam de vleugelaanvaller als invaller binnen de lijnen, maar tegen Chili lijkt hij voor het eerst te gaan starten.

Voor de training was bondscoach Tite op zijn persconferentie nog voorzichtig geweest over Antony. 'Hij heeft nog wat last en hij zal nog behandeld moeten worden', zei de trainer over de Ajacied. Tijdens de training was Antony echter gewoon van de partij en deed hij in het partijspel mee met de basiself. Zo lijkt er een volgend hoogtepunt in zijn carrière aan te komen voor de 22-jarige aanvaller. Alles wijst erop dat Antony een voorhoede gaat vormen met Neymar en Vinícius Júnior.

De wedstrijd tegen Chili is een duel in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiecyclus, maar gaat voor het reeds geplaatste Brazilië vooral om de eer. Chili heeft de punten daarentegen nog heel hard nodig. Het duel wordt gespeeld in het iconische Maracanã-stadion en begint in de nacht van donderdag op vrijdag, om 00.30 uur (Nederlandse tijd).

Vermoedelijke opstelling Brazilië: Alisson; Danilo, Marquinhos, Thiago Silva, Guilherme Arana; Casemiro, Fred, Lucas Paquetá ; Antony, Neymar en Vinícius Júnior.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.