Antiheld Kroos in Madrid eindelijk op waarde geschat

Reacties

Real Madrid is een smeltkroes van grote namen en uitgesproken persoonlijkheden. Toni Kroos kiest er voor de schaduw, al bewijst zijn nieuwe contract dat de Duitse antiheld op zijn manier een vedette is.

Antiheld Kroos in Madrid eindelijk op waarde geschat

Donderdag worden de handtekeningen gezet en dan is het officieel: Real Madrid verlengt het contract van Kroos tussentijds tot medio 2022. De stille kracht van De Koninklijke gaat naar verluidt twintig miljoen euro per jaar opstrijken. Daarmee komt hij in het segment van de absolute topverdieners in de Spaanse hoofdstad als Cristiano Ronaldo en Gareth Bale.

Los van zijn salaris is de Duitser in de pleisterplaats voor uitgesproken vedettes een vreemde eend in de bijt. De 26-jarige middenvelder met de jaloersmakende traptechniek heeft niet het glamoureuze van Ronaldo of de bravoure van Sergio Ramos. Bedachtzaam en rustig doet hij zijn verhaal over wedstrijden, over zichzelf praat hij nagenoeg nooit.

'Ik ken geen speler die zo koel is als Toni', zegt bondscoach Joachim Löw. Daarin schuilt ook de kracht. Of het de halve finale is van het WK in 2014 of een oefenduel in de voorbereiding, Kroos blijft altijd rustig. 'Dat is zijn grote kwaliteit', aldus Löw. 'Toni kan ook het spel met zijn techniek in de goede banen leiden. Hij is een grote strateeg.'

Soms breekt Kroos met dat principe van zwijgzaamheid. Afgelopen zomer maakte hij een einde aan alle speculaties over een terugkeer naar zijn geboorteland. 'Ik las dat ik weer bij Bayern München zou tekenen. Ik ben een speler van Real Madrid met contract voor vier jaar. Dat zou genoeg moeten zijn om dergelijke geruchten te stoppen', zei hij tegen Kicker.  

Soms permitteert Kroos zich een lolletje, zoals afgelopen zomer tijdens de training van de Duitse nationale ploeg.

Drie maanden later blijkt dat Kroos in plaats van een transfer gekozen heeft voor een langer verblijf bij Real Madrid. Zijn contract, dat hij in 2014 tekende nadat Bayern München hem voor dertig miljoen had verkocht, is opengebroken en aanzienlijk verbeterd. De Duitser blijft zijn derde club in zijn profloopbaan trouw.

Trouw past ook bij Kroos, die niet geheel toevallig al zes jaar lang met hetzelfde type voetbalschoenen het veld betreedt. Geen opsmuk en geen stoere woorden maar daden. Hij laat zijn voeten spreken. En daarvoor beloont Real Madrid hem nu nog vorstelijker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.