Anita vindt na 180 transfervrije dagen nieuwe club

Reacties

Vurnon Anita heeft een nieuwe club gevonden. De dertigjarige middenvelder was transfervrij na een vertrek bij Leeds United, dat hem vorig seizoen verhuurde aan Willem II. Nu gaat hij aan de slag bij de recordkampioen van Bulgarije: CSKA Sofia. Daar tekent Anita een contract tot het einde van het seizoen met een optie tot verlenging.

Anita vindt na 180 transfervrije dagen nieuwe club
© Pro Shots

'Ik ben erg blij dat we eruit zijn gekomen en dat ik voor CSKA uit mag komen', reageert Anita op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. 'Ik ben ambitieus en wil snel integreren in de spelersgroep. Ik wil er dit seizoen alles aan doen om een prijs te pakken. Ik ben hier goed ontvangen en verwacht geen problemen. Ik ben fit, want ik heb de afgelopen maanden meegetraind bij Ajax.'

Anita brak als jeugdspeler door bij Ajax en maakte in 2012 de overstap naar Newcastle United. Leeds nam hem vijf jaar later transfervrij over, maar na een jaar had de club uit het Championship al genoeg gezien. Bij Willem II was Anita een vaste waarde. Een langer verblijf zat er na zijn vertrek bij Leeds niet in. Sinds 2 september 2019 was Anita transfervrij.

Bij CSKA is Anita de opvolger van een andere ex-Eredivisionist: Janio Bikel. Hij kwam in Nederland uit voor SC Heerenveen en NEC en maakte onlangs de overstap naar Canada. CSKA is in de reguliere competitie van Bulgarije op de vierde plek geëindigd en gaat de kampioensplay-off in.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.