Anita kan zich door schorsing niet bewijzen aan Blind

Reacties

Op de dag dat Vurnon Anita werd opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal, is het beroep tegen zijn rode kaart van zaterdag afgewezen. De 27-jarige verdediger van Newcastle United is daardoor voor drie duels geschorst.

Anita kan zich door schorsing niet bewijzen aan Blind

Anita werd drie minuten voor tijd van het veld gestuurd wegens een tackle met twee benen op Iván Cavaleiro in het Championship-duel met Wolverhampton Wanderers (0-2). Scheidsrechter Tim Robinson vond het genoeg voor een rode kaart, maar Newcastle-manager Rafael Benítez vertelde dat de club in beroep zou gaan. 'Volgens mij heeft hij de speler niet geraakt.'

Het beroep tegen de rode kaart van Anita is dinsdagmiddag echter afgewezen door de spelregelcommissie van de Engelse voetbalbond (FA). Daardoor mist de als rechtsback spelende ex-Ajacied de eerstkomende drie wedstrijden van The Magpies. Het betekent dat de drievoudig international, tot dusver basisspeler in het Championship, tot aan de interlandperiode nog maar één wedstrijd kan spelen.  

Met het oog op de WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Frankrijk lijkt dat slecht nieuws voor Anita. De nummer drie van het Championship komt dinsdagavond opnieuw in actie tegen Wolves in de strijd om de League Cup. Ook de competitieduels met Aston Villa en Norwich City gaan aan hem voorbij. Op zaterdag 1 oktober kan Anita pas zijn rentree maken tegen Rotherham United.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.