Anita bezorgt Newcastle United punt tegen Manchester City

Reacties

Newcastle United heeft een punt overgehouden aan het thuisduel met Manchester City (1-1). Vurnon Anita zorgde voor de gelijkmaker, terwijl Georginio Wijnaldum voor de zege had moeten zorgen.

Anita bezorgt Newcastle United punt tegen Manchester City

Afgelopen zaterdag maakte City veel indruk door een 3-0 overwinning op bezoek bij Chelsea. Sergio Agüero nam alle doelpunten voor zijn rekening en zorgde uit bij Newcastle na een klein kwartier voor de voorsprong. Het was zijn honderdste treffer in de Premier League. De Argentijn had daar slechts 147 wedstrijden voor nodig. Alleen Alan Shearer (124 duels) bereikte die mijlpaal sneller.

Na ruim een half uur kwam de thuisclub op gelijke hoogte via Anita. De rechtsback trok vanaf de zijkant naar binnen en vond met zijn linkerbeen de verre hoek. Newcastle had afgelopen zaterdag vertrouwen getankt met een 3-0 zege thuis op Swansea City, waardoor het nog maar twee punten achterstand heeft op de veilige zeventiende plaats die nu in handen is Norwich City.

City ging op jacht naar een nieuwe voorsprong, maar ook Newcastle kreeg nog kansen. Vijf minuten voor tijd was invaller Wijnaldum dicht bij 2-1, maar de middenvelder stuitte op doelman Joe Hart. Er kwam daardoor geen winnaar in St James' Park. De bezoekers raken de derde plaats in de Premier League mogelijk kwijt aan Arsenal. Ook kan Manchester United tot op twee punten naderen.

Newcastle United heeft nu 29 punten uit 34 wedstrijden. Daarmee blijft de ploeg van Rafa Benítez, die Siem de Jong op de bank hield en niet kon beschikken over de geblesseerden Daryl Janmaat en Tim Krul, negentiende in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.