'Angstaanjagend' en 'ongelooflijk efficiënt' PSV imponeert in Denemarken

Reacties

FC Midtjylland kan zich op de Europa League gaan richten na een imponerend optreden van PSV. Dat is de conclusie in Denemarken nadat de Eindhovenaren dinsdagavond veel te sterk was in het heenduel in de derde voorronde van de Champions League: 3-0.

'Angstaanjagend' en 'ongelooflijk efficiënt' PSV imponeert in Denemarken
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 0
FC Midtjylland
FC Midtjylland

Die maakte volgens Ekstra Bladet duidelijk dat de overwinning van Celtic vorige week extra belangrijk was voor Midtjylland. 'In Nederland werden ze overlopen door een ongelooflijk efficiënt PSV. De Denen moeten een wonder verrichten tijdens de return in Herning als ze nog door willen naar de play-offs van de Champions League. Maar met de troostprijs in de vorm van de Europa League-groepsfase valt te leven. Die levert Midtjylland minimaal 100 miljoen Deense kronen op (zo'n derien miljoen euro, red.).'

De Deense krant benoemt uiterdaad de chaotische aanloop van Midtjylland, dat door een corona-uitbraak vijf spelers moest missen en op de dag van de wedstrijd te horen kreeg dat verdediger Juninho was geschorst. 'Bo Henriksen kon nog steeds acht van de elf spelers van de basis tegen Celtic opstellen, maar de defensie was hard geraakt. In het begin was Midtjylland nog goed, maar daarna begon PSV zijn klasse te tonen', aldus Ekstra Bladet, dat de aanval van PSV 'angstaanjagend' noemt.

Overklast
En dus kan Midtjylland zich alvast voorbereiden op het spelen van de Europa League in de herfst, stelt ook BT. 'Midtyjlland is overklast. Uiteindelijk wordt het máár 3-0 voor PSV. Hoewel Midtjylland vooral in het begin van de wedstrijd het gevoel zal hebben gehad dat het goed begon, was PSV simpelweg minstens een klasse beter. Het schroefde het tempo in de eerste helft een paar keer op en was heel effectief. Na rust hadden de Nederlanders de volledige controle over de wedstrijd.'

Midtjylland mocht volgens BT zelfs van geluk spreken dat het niet nog 4-0 en 5-0 werd. 'PSV creëerde enkele goede mogelijkheden, vooral Cody Gakpo en Noni Madueke speelden briljant. Gelukkig voor Midtjylland hield Jonas Lössl het doel van de bezoekers schoon.' Analist Allan Kuhn sloot zich bij TV3 aan bij die lezing. 'Ik denk dat ze blij mogen zijn dat het maar 3-0 is geworden. PSV had op het einde nog een paar goede mogelijkheden, maar Lössl trad goed op', aldus de Deense oud-voetballer.

Schmidt
Tot slot stipt Tipsbladet aan dat PSV-trainer Roger Schmidt zijn perfecte serie tegen Deense teams een vervolg gaf. Met Red Bull Salzburg was de Duitse coach in de groepsfase van de Europa League met 3-0 en 2-1 te sterk voor Esbjerg FB (later dat seizoen was Salzburg ook te sterk voor Ajax), het jaar erop rekende Bayer Leverkusen onder zijn leiding af (en met spelers als Heung Min-Son en Hakan Calhanoglu) met FC Kopenhagen (3-2, 4-0) in de voorronde van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.