Angeliño verlaat PSV na één jaar en keert definitief terug bij Man City

Reacties

Angeliño verruilt PSV definitief voor Manchester City. De Spaanse verdediger keert zo terug bij de club, waar hij een groot deel van zijn opleiding genoot.

Angeliño verlaat PSV na één jaar en keert definitief terug bij Man City

De transfer van de 22-jarige linksback hing al enige tijd in de lucht. Angeliño had een terugkoopclausule in zijn contract staan, waardoor Manchester City hem zonder verweer van PSV kon terugkopen. De Spanjaard vertrok half juni al naar Manchester om zijn transfer af te ronden.

Angeliño keert zodoende terug op het oude nest. De vleugelverdediger stond tussen 2013 en 2018 al op de loonlijst van de Engels kampioen. In die tijd werd hij geregeld verhuurd, waaronder aan NAC Breda in het seizoen 2017/18. Daar speelde hij zich in de kijker van andere clubs, waarna hij voor ongeveer vijf miljoen euro naar PSV vertrok.

'Natuurlijk hadden we José graag nog even behouden, maar het is niet vreemd dat zijn stormachtige ontwikkeling bij clubs van het niveau van Manchester City is opgevallen', reageert technisch manager John de Jong op de clubsite. 'Er was veel interesse in hem. Aan de ene kant balen we van zijn vertrek, maar aan de andere kant maakt het ons ook trots. We bewijzen dat we hier spelers klaarstomen voor de absolute top.'

Angeliño zelf reageert via de kanalen van City: 'Ik ben dolgelukkig dat ik terug ben bij City, een team dat ongelooflijk voetbal speelt onder Pep Guardiola. De prestaties van de afgelopen twee seizoenen zijn geweldig geweest en ik kan niet wachten om daar aan bij te dragen. Ik denk dat ik me goed kan ontwikkelen onder Guardiola en de rest van de staf.'

Zijn vertrek zal als een aderlating komen voor PSV. De Spanjaard beleefde namelijk een ijzersterk eerste seizoen in Eindhovense dienst en viel op met zijn aanvallende impulsen. In 34 competitiewedstrijden kwam hij tot liefst tien assists. PSV zal de defensie nu moeten renoveren, want eerder vertrokken ook al Aziz Behich en Daniel Schwaab uit de lichtstad. Daarnaast wordt er volop getrokken aan vleugelaanvallers Hirving Lozano en Steven Bergwijn.

De Spanjaard Toni Lato is bij PSV in beeld als mogelijke opvolger van Angeliño. De 21-jarige linksachter staat momenteel nog onder contract bij Valencia.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.