Angeliño bezorgt Van Bronckhorst kater, Duitse EL-finale in de maak

Reacties

Giovanni van Bronckhorst en Rangers moeten in de return van de halve finales van de Europa League aan de bak om nog de finale te bereiken. De Schotten gingen donderdag onderuit bij RB Leipzig. In de andere halve finale was er ook Duits succes.

Angeliño bezorgt Van Bronckhorst kater, Duitse EL-finale in de maak
© Pro Shots
RB Leipzig
RB Leipzig
1 - 0
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Voor Van Bronckhorst is RB Leipzig de laatste horde op weg naar de finale van de Europa League. Eerder dit seizoen verrastte Rangers Borussia Dortmund (2-4) in Duitsland en ook in Leipzig hadden The Gers de zaken prima op orde. Ondanks een veldoverwicht van de thuisploeg was er voor rust geen enkel schot op doel te noteren aan beide kanten. In de tweede helft voerde Leipzig de druk verder op en werd keeper Allan McGregor ook op de proef gesteld.

Kort na rust vond Christopher Nkunku de vuisten van McGregor, die twintig minuten voor tijd diezelfde Nkunku een grote kans om zeep zag helpen. De Fransman dribbelde voorbij twee Rangers-verdedigers én McGregor, maar lag op zo'n hoge snelheid dat hij niet meer rustig kon afwerken voor een leeg doel. De gasten hoopten met een gelijkspel weg te komen uit Leipzig, maar vlak voor tijd maakte Angeliño (ex-NAC Breda en PSV) het verschil voor de nummer vier in de Bundesliga. Met een heerlijke volley van buiten het strafschopgebied liet hij McGregor kansloos.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

West Ham United
West Ham United
1 - 2
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt stuntte in de kwartfinales door Barcelona uit te schakelen en kende in het heenduel met West Ham United in Londen ook een droomstart. Al na vijftig seconden opende Ansgar Knauff op aangeven van Rafael Borré met een kopbal de score. De Duitsers haalden na een klein kwartier spelen even opgelucht adem toen Jarrod Bowen de paal raakte. West Ham wist niet lang daarna alsnog op 1-1 te komen. Kurt Zouma verlengde een vrije trap met zijn hoofd tot bij Michail Antonio, die trefzeker was.

Vlak voor rust dook Knauff opnieuw dreigend op voor het doel van Alphonse Areola, maar dit keer ging zijn inzet net langs de paal. Frankfurt bleef ook in de tweede helft dreigend en kwam via Daichi Kamada weer op voorsprong. De Japanner scoorde vanuit de rebound na een schot van Borré die nog werd gekeerd door Areola. Nadat Kamada de paal raakte, was kort voor tijd ook Bowen weer dicht bij een goal. Net als voor rust raakte hij het aluminium, dit keer de lat. Met de zeges van Leipzig en Frankfurt in de heenduels van de halve finales lijkt vooralsnog een Duitse Europa League-finale in Sevilla aanstaande.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.