Anelka matchwinner voor Frankrijk in Ierland

Frankrijk heeft een grote stap gezet richting het WK. De ploeg van bondscoach Raymond Domenech won het uitduel met Ierland door een treffer van Nicolas Anelka in de tweede helft (0-1).

Al na tien minuten wist Frankrijk een doelpunt te maken, maar de treffer van André-Pierre Gignac werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. De bezoekers hadden meer balbezit dan Ierland, maar dat leverde niet veel kansen op.

Na een klein half uur kreeg de thuisploeg een uitstekende mogelijkheid op de 1-0, maar middenvelder Liam Lawrence schoot voor open doel na een uitstekende redding van doelman Hugo Lloris op een inzet van Robbie Keane.

Na rust had Shay Given iets meer te doen dan in de eerste helft. De doelman van Ierland werd vooral van afstand bestookt, maar Given hield zijn doel schoon na kiezelharde schoten van Lassana Diarra en Nicolas Anelka.

Anelka opende in de 72ste minuut de score namens Frankrijk. De spits van Chelsea schoot opnieuw van afstand en had geluk dat zijn inzet via het lichaam van Sean St Ledger in het doel van Given belandde.

Acht minuten later kreeg Gignac een uitgelezen mogelijkheid op de 2-0, maar de spits schoot in kansrijke positie ver naast. Ierland kreeg ook nog wel enkele kansen, maar Frankrijk nam de 1-0 overwinning mee naar huis.

Woensdag mag Ierland in Frankrijk proberen de 1-0 achterstand goed te maken als beide ploegen het tweede duel afwerken in de play-offs om een WK-ticket.