Anderlecht zet matige reeks voort bij RC Genk

Anderlecht heeft voor de derde keer op rij gelijkgespeeld, waarvan twee keer in de Eerste Klasse. De club uit Brussel kwam laat langszij uit tegen RC Genk (1-1).

Serhat Akin zorgde er in de 87ste minuut voor dat Anderlecht niet verloor. De 26-jarige Turkse aanvaller kreeg de bal van Jan Polak en verschalkte doelman Logan Bailly.

Negen minuten eerder leek Genk aan het langste eind te trekken. De thuisploeg, die één punt minder heeft dan Anderlecht en derde staat, kwam op voorsprong door een goal van Elianiv Barda. De Israëliër maakte zijn derde van het seizoen.

Gezien de hele wedstrijd mocht Anderlecht aanspraak maken op meer. De meeste en beste kansen waren voor Paarswit in de aantrekkelijke topper.

Koploper Standard Luik speelt maandag thuis tegen Westerlo. Bij winst kan Standard een gat slaan van vier punten op Anderlecht.