Anderlecht verrast en haalt Kompany terug als speler/trainer

Reacties

Vincent Kompany keert per direct terug bij Anderlecht. De 33-jarige verdediger gaat de komende drie seizoenen een dubbelrol vervullen in België: hij wordt speler én trainer van Paars-Wit.

Anderlecht verrast en haalt Kompany terug als speler/trainer

Kompany maakte zondagochtend bekend dat hij na elf jaar zou vertrekken bij Manchester City. De Engelsen namen hem in 2008 over van Hamburger SV. In totaal speelde hij 265 wedstrijden in de Premier League voor de landskampioen. 'Maar nu is de tijd voor mij gekomen om te gaan. Hoe moeilijk het ook is, ik voel alleen maar dankbaarheid. Ik zal nooit vergeten dat de fans me bleven steunen, ook in moeilijke tijden.'

De ervaren Belg begon zijn carrière bij Anderlecht, waar hij de hele jeugdopleiding doorliep. De 87-voudig Belgisch international kampte de laatste jaren veel met blessureleed en besloot daarom dat het tijd was om terug te keren bij zijn oude club, waar hij een dubbelrol op zich neemt. Kompany wordt speler en trainer van de Belgische topclub.

Kompany wordt de opvolger van Karim Belhocine, die als interim-trainer de honneurs waarnam na het vertrek van Fred Rutten op 16 april. Op zijn Facebook-pagina geeft hij uitleg: 'Dit zal misschien als een verrassing komen voor jullie, maar het is de meest rationele beslissing die ik ooit gemaakt heb. Als voetballer ben ik geboren en getogen bij Anderlecht', aldus Kompany.

'Toen ik vorig jaar op weg was om me te melden bij het nationale elftal van België, ben ik even bij het trainingscomplex van Anderlecht gegaan om hallo te zeggen. Voorzitter Marc Coucke en directeur Michael Verschueren vroegen mijn mening over de lastige situatie waar de club zich in bevond. Toen heb ik mijn gedachten daarover gedeeld en geluisterd naar hun visie op de toekomst. Ik heb mijn hulp aangeboden, no strings attached', vertelt de verdediger.

'Niet zo lang geleden kreeg ik een telefoontje van Anderlecht. Vrij onverwachts boden ze me de positie van speler/trainer aan. Ze hebben me tot in detail uitgelegd hoe ze het voor zich zagen. Ze hadden het helemaal doorgedacht. Meneer Coucke heeft me zijn volledige steun beloofd: tijd, budget, trainersstaf en faciliteiten. Ik was niet alleen onder de indruk, maar het zette me ook aan het denken.'

De 33-jarige Kompany heeft de afgelopen jaren bij City veel geleerd van Pep Guardiola en wil dat bij Anderlecht in de praktijk gaan brengen. 'Guardiola heeft mijn liefde voor het voetbal opnieuw aangewakkerd. 'Ik heb meegedaan bij het analyseren en zijn trainersvak bestudeerd. City speelt het voetbal dat ik wil spelen en laten spelen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.