Trainer dolbij met komst Dolberg: 'Wij willen een vangnet zijn voor hem'

Reacties

Kasper Dolberg maakte onlangs de overstap naar RSC Anderlecht. Trainer Brian Riemer denkt dat de Belgen met de Deense spits een speler van de buitencategorie hebben aangetrokken.

Trainer dolbij met komst Dolberg: 'Wij willen een vangnet zijn voor hem'
© Pro Shots

De oefenmeester, landgenoot van de veertigvoudig international, is zeer content met het aantrekken van de voormalig Ajacied. 'Hij heeft een deel van zijn opleiding bij Ajax genoten, technisch is hij enorm sterk. De manier waarop wij willen voetballen is niet nieuw voor hem', zegt de keuzeheer in gesprek met Het Laatste Nieuws.

Na zijn succesvolle jaren in Amsterdam, kende Dolberg niet bijster succesvolle periodes bij OGC Nice, Sevilla en Hoffenheim. Bang dat de aanvaller niet rendeert in België, is Riemer niet. 'Hij heeft de laatste jaren pech gehad, wij willen een vangnet zijn voor hem. Dolberg moet bij Anderlecht zijn carrière herlanceren. Eerlijk, ik denk dat we erin geslaagd zijn een speler te strikken die op topniveau mee kan doen in de beste competities.'

Anderlecht maakte vijf miljoen euro over naar Frankrijk voor de diensten van Dolberg, die in Brussel een contract tot de zomer van 2027 tekende. In 2019 betaalde Nice nog 20,5 miljoen euro om Dolberg los te weken uit Amsterdam.

Spelersprofiel

K. Dolberg


Geboortedatum:
6 oktober 1997
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
Silkeborg
Nationaliteit
Denemarken
Lengte:
1,86 m
Gewicht:
82 kg
Huidige club:
Anderlecht
Nationaal team:
Denemarken
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.