'Anderlecht praat met twee partijen over verkoop'

Reacties

Anderlecht staat volgens diverse Belgische media te koop. Zelf zegt de club via de officiële kanalen dat alle voorstellen die binnenkomen beoordeeld worden. Anderlecht zou tussen de 75 en 100 miljoen euro moeten kosten.

'Anderlecht praat met twee partijen over verkoop'

De Belgische grootmacht is al 41 jaar eigendom van de familie Vanden Stock, waar het stadion van Anderlecht ook naar vernoemd is. Roger Vanden Stock, huidig voorzitter van de recordkampioen van onze zuiderburen, gaat over niet al te lange tijd met pensioen en wil graag een groot deel van zijn aandelen overdragen aan een nieuwe eigenaar.

Gegadigden voor een overname zijn naar verluidt Alisjer Oesmanov, een Oezbeeks-Russische zakenman, en het Belgische duo Wouter Vandenhaute en Paul Gheysens. Laatstgenoemde is ook eigenaar van Royal Antwerp, dat dit seizoen terugkeerde op het hoogste niveau.

Een potentiële overname moet volgens Anderlecht aan twee dingen voldoen. 'RSCA moet er sportief en financieel beter van worden op de lange termijn', luidt een officieel statement. 'RSCA communiceert uitsluitend als er een officieel akkoord is. De club onthoudt zich verder van alle commentaar.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.