Anderlecht legt lot in handen van Kompany: contract voor vier jaar

Reacties

Anderlecht heeft de wisseling van de wacht bevestigd. Vincent Kompany (34) acht het als vervanger van Frank Vercauteren noodzakelijk een punt te zetten achter zijn actieve carrière.

Anderlecht legt lot in handen van Kompany: contract voor vier jaar
© Pro Shots

Zondag 23 augustus wordt een bijzondere dag voor Kompany. Hij zit dan bij de wedstrijd tegen Excelsior Moeskroen voor het eerst officieel als eindverantwoordelijke op de bank van Anderlecht en hij kan zichzelf niet inbrengen. Want hij is definitief speler af. Het is de start van een nieuw hoofdstuk voor de man die zich nu oud-international moet noemen.

Kompany, die afgelopen vrijdag de noodzakelijke trainerspapieren haalde, is de komende vier jaar trainer van Paars-Wit. Hoewel het moment van de wisseling van de wacht onverwacht komt, deze stap was al langer in voorbereiding. 'Dit was zoals iedereen wist vanaf het begin ons plan. Het moment komt misschien wat sneller dan verwacht, maar dat Vincent zich voor vier seizoenen verbindt aan de club als coach is fantastisch nieuws voor de club, de supporters en onze spelers', zegt algemeen directeur Karel Van Eetvelt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kompany acht het stoppen noodzakelijk. 'Ik wil mij volledig aan mijn rol als coach wijden en heb daar honderd procent van mijn tijd voor nodig. Daarom stop ik als voetballer', zegt hij in reactie op het nieuws. 'Onze ambitie blijft dezelfde. Onze visie en honger blijven dezelfde. Ik wil hier minimaal vier seizoenen blijven en bewijzen dat Anderlecht modern voetbal kan brengen, met resultaten.'

'We zijn allemaal wat verrast door de timing, maar het is belangrijk voor de spelers en de ploeg dat de zaken duidelijk zijn. Voor mezelf kwam ik redelijk snel tot de conclusie dat ik moest stoppen. Ik moest de sprong wagen. Voor mij is het project Anderlecht belangrijker dan het individu Kompany', zegt hij. Het stoppen heeft ook een voordeel. 'het is een bevrijding, nu kan ik niet meer geblesseerd geraken', zegt hij met lach.

Ruim een jaar geleden werd bekend dat Kompany na zijn jaren bij Manchester City terug zou keren in Brussel. Met Simon Davies als de man met de papieren begon hij als speler/coach ambitieus aan het project. De start was zeer moeizaam, waardoor in oktober werd gekozen Vercauteren als hoofdtrainer voor de groep te zetten. Nu moet die oud-international plaatsmaken voor Kompany.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.