Anderlecht geeft duidelijkheid over PSV-target Silva: 'Een totale leugen'

Reacties

Via trainer Brian Riemer heeft Anderlecht meer verteld over het aanstaande vertrek van huurling Fábio Silva. De Portugees lijkt op weg naar PSV, hoewel er meer interesse is in de spits. Dat Silva vertrekt vanwege een ruzie, is volgens Riemer absoluut niet aan de orde.

Anderlecht geeft duidelijkheid over PSV-target Silva: 'Een totale leugen'
© Pro Shots

'We werken aan zijn vertrek en hij heeft ondertussen een paar dagen vrij', bevestigde de coach van Anderlecht op een persmoment. Op de persconferentie bevestigde hij ook dat Silva niet bij de komende wedstrijdselectie zit, maar dat er nog niets officieel is rondom zijn vertrek én toekomstige werkgever.

PSV lijkt een belangrijke gegadigde om aan de haal te gaan met Silva, die onder contract staat bij Wolverhampton Wanderers. De Eindhovenaren zouden dan niet te maken krijgen met een vervelend persoon. Het was in Belgische media de lezing dat Silva niet goed in de groep zou liggen en dat hij een probleem zou hebben met de coach. 'Er niks gebeurd tussen ons', ontkent Riemer.

'We hebben donderdag nog twintig minuten gebeld', gaf de trainer van Anderlecht aan. 'Hij heeft niks verkeerd gedaan. Ik las in een artikel dat er ruzie was tussen ons. Dat is een totale leugen. Het is zijn beslissing om te vertrekken. Het is absoluut niet zo dat Anderlecht, of ik persoonlijk, hem niet meer wil. Het gaat om zijn persoonlijke ambities. Wat de concrete reden is voor zijn vertrek, moet je aan hem vragen. Hij was hier wel graag en ik denk ook dat hij bij ons voetbal paste.'

Aan de houding van Silva ligt het dus niet, of toch wel? 'Ik heb alleen maar aangenaam met hem samengewerkt en heb geen slecht woord over Fábio te zeggen', is Riemer duidelijk. Even later blijkt echter dat de coach misschien toch passie miste bij Silva. 'Een huurspeler zal altijd meer op de korte termijn gefocust zijn dan bijvoorbeeld Anders Dreyer, die voor meer dan vier jaar tekende. Ik heb spelers nodig met een hart voor Anderlecht.'

'Een wonder dat er een label van 40 miljoen aan Fábio Silva hangt'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.