Anderlecht en Matías Suárez maken indruk in Europa

De 5-3 zege van Anderlecht op Lokomotiv Moskou betekende dat de Brusselaars een unieke serie neerzetten. Paars-Wit is de enige formatie met Real Madrid die dit seizoen uit zijn zes Europese groepsduels de maximale score behaalde.

Anderlecht en Matías Suárez maken indruk in Europa

In de poulefase van de Europa League won de formatie van coach Ariël Jacobs (foto) eerder van Lokomotiv Moskou met 2-0, van AEK Athene met 4-1 en 2-1 en van Sturm Graz met 2-0 en 3-0. In totaal scoorde Anderlecht achttien keer in de zes duels. Alleen AZ-opponent Metalist Kharkiv (nu op veertien) kan die prestatie morgen eventueel evenaren.

Sinds het huidige format van de Europa League kwam het twee keer voor dat een club achttien punten in de groepsfase behaalde. Het Red Bull Salzburg van toenmalig coach Huub Stevens presteerde dit in 2009/10, het eerste seizoen van de Europa League. De voorbije jaargang had Zenit Sint-Petersburg in groep G een score van honderd procent.

Anderlecht heeft ook de huidige topscorer van de Europa League in de gelederen. Matías Suárez maakte in deze jaargang al zeven goals. De 23-jarige Argentijnse aanvaller blijft daarmee Dmitri Sychev van Lokomotiv Moskou (zes goals), zijn Anderlecht-collega Guillaume Gillet (vijf treffers) en Fulham's Andrew Johnson (ook vijf) voor. Vorig seizoen kroonde Radamel Falcao zich als spits van FC Porto tot topscorer van het toernooi met liefst zeventien goals. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's