Anderlecht-coach boos na kritiek op Hoedt: 'Jullie van de media...'

Reacties

Anderlecht-trainer Felice Mazzu heeft het opgenomen voor Wesley Hoedt. De 28-jarige verdediger kreeg veel kritiek na de wedstrijd tegen KV Mechelen, waarin hij al in de rust naar de kant werd gehaald.

Anderlecht-coach boos na kritiek op Hoedt: 'Jullie van de media...'
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
2 - 1
Anderlecht
Anderlecht

Hoedt gaf tijdens de met 1-3 gewonnen wedstrijd bij Mechelen met een onnodige duw een strafschop weg. De Belgische kranten stelden na het duel dat het krediet van zijn coach op is. 'Dit kan wel betekenen dat het lot van Hoedt bezegeld is, want de stemmen om hem aan de kant te zetten klonken alsmaar luider', schreef Het Nieuwsblad. 'Kompany wilde hem er vorig jaar graag bij hebben, maar ook hij had zijn twijfels of Hoedt wel de ideale regisseur voor een defensie is. De protesterende fans klaagden al over vervanging.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Coach Mazzu liet zich in aanloop naar de Conference League-wedstrijd tegen West Ham uit over de kritiek. 'Jullie van de media hebben er een zaak van gemaakt. Jullie zijn in de overdrive gegaan en hebben Wesley heel hard aangepakt', stelt Mazzu. 'Er werd heel erg op hem gefocust na zijn wissel terwijl alles wat er in Mechelen gebeurt een collectief gegeven is.'

Ook omschrijft de oefenmeester Hoedt als 'een echte prof'. 'Hij is iemand die 's ochtends als eerste arriveert en 's avonds als laatste weggaat. Door zijn lichaamstaal en houding lijkt hij soms arrogant, maar ik ken hem binnen de club en jullie alleen van buiten de club', aldus de trainer.

Inspirerende quote
Hoedt zelf reageerde eerder deze week al op de kritiek aan zijn adres. 'Echte kracht ontstaat als je eerst jezelf controleert en corrigeert in plaats van te wijzen naar anderen. Je wint aan kracht door verantwoordelijk te zijn voor je eigen leven', liet hij op Instagram met een inspirerende quote van zich horen.

Anderlecht speelt donderdagavond om 21.00 uur uit bij West Ham United. De ploeg staat op de tweede plaats in Groep B van de Conference League, de Engelse opponent is overtuigend koploper.

Spelersprofiel

W. Hoedt


Geboortedatum:
6 maart 1994
Leeftijd:
30
Geboorteplaats:
Alkmaar
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
77 kg
Huidige club:
Watford
UEFA Europa Conference League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Europa Conference League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
West Ham United
6
6
0
0
13-4
+9
18
2
Anderlecht
6
2
2
2
6-5
+1
8
3
Silkeborg
6
2
0
4
12-7
+5
6
4
Steaua Boekarest
6
0
2
4
3-18
-15
2
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Meer W. Hoedt
Meer over W. Hoedt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.