Anderlecht Belgisch koploper na winst op Club Brugge

Anderlecht heeft uitstekende zaken gedaan door de lastige uitwedstrijd tegen Club Brugge te winnen: 0-2. De ploeg veroverde de koppositie in de Eerste Klasse.

De uren voorafgaand aan het beladen duel was het veld in het Jan Breydel-stadion door zo'n honderdvijftig vrijwilligers sneeuwvrij gemaakt. De tribunes was men klaarblijkelijk vergeten, want arbiter Frank de Bleeckere legde het duel al na tien minuten stil vanwege een aanhoudende sneeuwballenregen aan het adres van de bezoekers.

Na de hervatting ontwikkelde zich een boeiend voetbalgevecht met kansen over en weer. De openingsfase was ontegenzeggelijk voor de ploeg van trainer Adrie Koster, maar gaandeweg de eerste helft kwam Anderlecht beter in het spel en kreeg het kansen via Mbark Boussoufa en Romelu Lukaku.

Een kwartier na rust zetten de bezoekers de suprematie om in een doelpunt toen Lukaku doelman Stijn Stijnen met een laag schot verraste. Kort voor tijd maakte Boussoufa het karwei af. Anderlecht is met de winst terug aan kop in de Eerste Klasse, met 44 punten uit twintig duels. Club blijft staan op plaats zes met dertig punten. Foto: VI Images