Anderlecht begint met zege in blessuretijd

Anderlecht is het nieuwe seizoen begonnen met drie punten, maar de kampioen van het afgelopen seizoen overtuigde nauwelijks met een 1-0 zege tegen het gepromoveerde KV Mechelen. Pas in blessuretijd zorgde Marcin Wasilewski voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Anderlecht speelde moeizaam op bezoek in Mechelen en kreeg ook nauwelijks kansen. Kopballen van Mbo Mpenza en Roland Juhász en een schot van Mbark Boussoufa waren de magere oogst na negentig minuten voetballen. Het gevaarlijkste moment kwam zelfs van de thuisploeg. Een voorzet van Björn Vleminckx belandde via de voet van Anderlecht-verdediger Olivier Deschacht op de paal.

Anderlecht bleef puntverlies bespaard door de late goal van Wasilewski. De Poolse rechtsachter kopte raak na een vrije trap van Lucas Biglia. De gelukkige zege was een kopie van de seizoenstart van afgelopen seizoen. Toen won Anderlecht ternauwernood met 4-2 van Sint-Truiden door twee late doelpunten van Mohammed Tchité.