Andere aanpak FC Zwolle leidt tot opstappen Boekweg

Assistent-trainer Claus Boekweg is opgestapt bij FC Zwolle. De 46-jarige oud-prof was sinds 2006 in dienst van de koploper in de Jupiler League, maar legde zijn functie neer.

Andere aanpak FC Zwolle leidt tot opstappen Boekweg

Technisch manager Bert Konterman en trainer Art Langeler besloten Gert-Peter de Gunst per direct naar de technische staf te promoveren. Tot woede van Boekweg.

'We zaten in een mindere fase en dus hadden we behoefte aan iemand met een frisse blik', aldus Langeler. 'De Gunst is trainer van het A1-team en hem wilden we aan de staf toevoegen. Dat hield in dat de taken enigszins zouden veranderen. Claus was het daar niet mee eens en besloot per direct op te stappen. We hebben nog twee dagen geprobeerd hem te overtuigen te blijven, maar daar ging hij niet op in.'

Boekweg zou in de nieuwe plannen tijdens wedstrijddagen op de tribune de duels gaan analyseren. Ook werd hem gevraagd de A-junioren te gaan trainen. De andere assistenten Jaap Stam en Sierd van der Berg waren evenmin enthousiast over de plannen, maar bleven wél aan.

FC Zwolle voert momenteel de Jupiler League aan met zes punten voorsprong op Sparta Rotterdam. Vorig seizoen liep de club promotie mis omdat de titel uit handen werd gegeven. RKC maakte een enorme achterstand goed in het tweede deel van het seizoen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's