Ancelotti wijst 'anti-Haaland' aan: 'Je hebt zwarte kunst nodig'

Reacties

Antonio Rüdiger wacht woensdag de zware taak om Erling Haaland (opnieuw) af te stoppen. In het Etihad Stadium strijden Manchester City en Real Madrid om een plaats in de finale van de Champions League.

Ancelotti wijst 'anti-Haaland' aan: 'Je hebt zwarte kunst nodig'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
4 - 0
Real Madrid
Real Madrid

Carlo Ancelotti moet tijdens het heenduel met City (1-1) tevreden hebben toegezien hoe Rüdiger alles in het werk stelde om Haaland van scoren te houden. De Noorse topspits was de City-speler met de minste balcontacten (21, acht minder dan doelman Ederson), voltooide maar één dribbel en had op de helft van Real Madrid een geslaagd passingpercentage van slechts 33 procent. Met andere woorden: Rüdiger legde het monster met succes aan banden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Duitse stopper wordt ook in het Etihad Stadium de vaste bewaker van Haaland. Dat verklapte Ancelotti na de overwinning van Real op Getafe. Dat is geen vanzelfsprekendheid, want Rüdiger concurreert in het hart van de Madrileense verdediging met Éder Militão en de blessuregevoelige David Alaba. Zijn Militão en Alaba fit, zoals in de finale van het toernooi om de Copa del Rey, dan genieten ze doorgaans de voorkeur. In de Champions League hanteert Ancelotti een ander plan. Dankzij zijn agressieve manier van spelen kiest de Italiaanse oefenmeester weer voor Rüdiger.

Over-mijn-lijk-mentaliteit
De dertigjarige verdediger wacht in Manchester volgens Martin Keown de ultieme test. 'Je moet hem uit balans brengen, telkens een arm om hem heen slaan. Hier en daar een duwtje in de rug...', blikte de voormalig topverdediger vooruit in Daily Mail. 'Rüdiger is een goede verdediger. Snel, sterk en agressief, maar hij heeft ook hulp nodig. Je moet proberen in het hoofd van Haaland te kruipen, hem te pesten. Maar dat is moeilijk. Dat vraagt om een over-mijn-lijkmentaliteit. Je hebt zwarte kunst nodig.'

Militão of Alaba?
De vraag die rest is wie Rüdiger in het Etihad Stadium aan zijn zijde heeft. Wordt dat Militão of Alaba? De Braziliaan verkeert in een mindere vorm, terwijl zijn Oostenrijkse collega vorige week een goede wedstrijd speelde naast Rüdiger. Een andere optie is om Alaba op te stellen als linksback en Eduardo Camavinga door te schuiven naar het middenveld.

De return tussen City en Real begint woensdag om 21.00 uur. De winnaar plaatst zich voor de finale, die 10 juni wordt gespeeld in het Atatürk Olympisch Stadion in Istanboel. De andere finalist komt uit de burenruzie tussen Internazionale en AC Milan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.