Ancelotti staat versteld van Bellingham: 'Kan makkelijk 20 tot 25 goals maken'

Reacties

Carlo Ancelotti prijst zich gelukkig nu hij met Jude Bellingham een extra speler van absolute wereldklasse tot zijn beschikking heeft. De Real Madrid-coach besprak na de gewonnen Clásico de zo sterke start van de aanwinst die ook tegen Barcelona uitblonk.

Ancelotti staat versteld van Bellingham: 'Kan makkelijk 20 tot 25 goals maken'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Het gevaar van Bellingham werd zaterdag in El Clásico lange tijd geneutraliseerd door Gavi, maar uiteindelijk maakte de twintigjarige Engelsman toch weer het verschil. Na zijn twee goals tegen Barça staat de teller bij de middenvelder al op dertien treffers dit seizoen. Bellingham solt met alle verwachtingen. Wat is eigenlijk het maximaal haalbare voor hem? Ancelotti reageerde na afloop op die vraag: 'Hij kan makkelijk 20 tot 25 goals maken. Hij is al zo goed begonnen. We zien hem niet eens als een doelpuntenmaker, maar hij blijft maar scoren. Wel verwachten we aanvallend veel van hem.'

Mocht Bellingham daadwerkelijk de grens van 25 doelpunten in La Liga halen, dan is er een behoorlijke kans dat hij ondanks zijn rol als middenvelder topscorer van de Spaanse competitie wordt. Dat doelpuntenaantal was in twee van de laatste vier seizoenen genoeg voor de topscorerstitel in La Liga.

Bij Borussia Dortmund blonk Bellingham al uit als complete middenvelder. Kort na zijn transfer naar Real Madrid kreeg hij van Ancelotti met de nummer 10-positie een aanvallendere rol toebedeeld dan hij gewend was. Is dat de beste zet die de Italiaanse tacticus ooit gedaan heeft? 'Ach, het is mijn werk om het maximale uit de kwaliteiten van alle spelers te halen. Zijn grootste wapen is het aansluiten richting het strafschopgebied. Daarom past die positie bij hem. Je moet gewoon zorgen dat de organisatie klopt', relativeerde Ancelotti zijn eigen aandeel in het succes.

De bescheiden topcoach richtte wel de schijnwerpers op Luka Modric. De Kroaat viel in de 63ste minuut in, het was zijn vijfhonderdste optreden voor De Koninklijke. Ancelotti vond dat zijn team tot dan toe simpelweg niet het gewenste niveau had gehaald: 'Met Modric binnen de lijnen veranderde de dynamiek. Met hem krijgen we meer controle in balbezit en Barcelona deed een stap terug in het drukzetten. Daarna sprong Jude weer erg effectief met de mogelijkheden om.' Met de afstandsknal die de 1-1 opleverde, had Bellingham ook zijn eigen trainer verrast. 'We waren allemaal verrast. Normaal schiet hij niet vanaf die positie', vertelde de zo opgeluchte Ancelotti, die met zijn team nu een voorsprong van vier punten op Barcelona heeft.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.