Ancelotti legt uit waarom de finale tegen Liverpool voor hem als een derby voelt

Reacties

Carlo Ancelotti staat op 28 mei voor de vierde keer in een eindstrijd tegenover Liverpool. De Real Madrid-trainer blikt alvast vooruit op de Champions League-finale in Parijs.

Ancelotti legt uit waarom de finale tegen Liverpool voor hem als een derby voelt
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

'Ik denk dat niemand, echt niemand verwacht had dat Real Madrid nog een finale zou spelen dit seizoen. Maar hier zijn we', begon Ancelotti zijn persconferentie woensdagavond. De Italiaan wacht op 28 mei alweer de vijfde Champions League-finale uit zijn rijke trainerscarrière.

'Ik ben heel blij om opnieuw een finale te spelen, tegen een geweldig team als Liverpool. Ik heb in 1984 een finale tegen Liverpool gespeeld als speler. En in 2005 en 2007 als trainer, nu wacht een vierde keer', verwees Ancelotti, die alleen bij die laatste finale als winnaar uit de strijd kwam.

De Italiaan heeft dus wel wat recht te zetten op 28 mei. Bovendien heeft hij nog een extra motivatie: 'Ik heb twee jaar in Liverpool gewoond en de wedstrijd zal als een derby voelen voor mij, want ik ben nog steeds een Evertonian', aldus de coach, die van 2019 tot 2021 trainer van de Premier League-club was.

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.