Ancelotti gepikeerd over Belgische arbitrage: 'Nog nooit meegemaakt'

Reacties

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti is 'bezorgd, maar vooral verdrietig' over de beschamende nederlaag van zijn ploeg tegen Sheriff Tiraspol. De ervaren Italiaan ergerde zich ook aan de arbitrage.

Ancelotti gepikeerd over Belgische arbitrage: 'Nog nooit meegemaakt'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
1 - 2
Sheriff Tiraspol
Sheriff Tiraspol

Real beleefde een zware avond in het eigen Estadio Santiago Bernabéu, maar leek door een strafschop van Karim Benzema nog aan een nederlaag te ontsnappen. De thuisploeg kreeg ontzettend veel mogelijkheden, maar kreeg de bal er simpelweg niet in. In de slotfase kwam het deksel keihard op de neus: Sébastien Thill schoot de bal werkelijk schitterend in de bovenhoek: 1-2.

Voor Ancelotti werd het een dramatische ontknoping van een toch al hectische avond. De normaal zo rustige oefenmeester had het voortdurend aan de stok met de Belgische arbitrage onder leiding van Lawrence Visser (die daarmee na tien jaar Franck De Bleeckere opvolgde als laatste Belgische scheidsrechter in de Champions League). Met name vierde official Bram Van Driessche had continu woorden met Ancelotti, die zeldzaam geprikkeld reageerde toen hij uiteindelijk een gele kaart kreeg voor zijn commentaar.

'Het was een persoonlijke kwestie tussen mij en de vierde official. Ik zei hem dat het mijn 130ste wedstrijd in de Champions League was, en dat dit de eerste keer was dat zó'n jong iemand me zo respectloos behandelde. Maar goed, ik wil verder niet te veel ingaan op de arbitrage', zei Ancelotti tegen Spaanse media.

De Italiaan ging wel in op de wedstrijd zelf. 'We maken ons zorgen, hoewel we genoeg kansen hebben gehad om de drie punten te pakken. We hebben met intensiteit en toewijding gespeeld, maar de kleine details hebben ons de kop gekost. Soms kun je verliezen door pech. We hebben veel kansen gehad, deze nederlaag is wat dat betreft moeilijk uit te leggen. We zijn eigenlijk meer verdrietig dan bezorgd.'

Stats

Real Sheriff
Balbezit 76 24
Schoten 31 4
Op doel 11 3
Corners 13 0
Goals 1 2

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.