Ancelotti geeft Benzema, Modric en andere Real-legendes duidelijk advies

Reacties

Carlo Ancelotti heeft er vertrouwen in dat hij volgend seizoen gewoon nog over Karim Benzema kan beschikken bij Real Madrid. De coach van de Spaanse topclub reageerde rustig op de speculaties over een voorstel uit Saoedi-Arabië voor de 35-jarige Fransman.

Ancelotti geeft Benzema, Modric en andere Real-legendes duidelijk advies
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
1 - 1
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao

Volgens verschillende gezaghebbende media zou vanuit de Saoedische overheid werk worden gemaakt van een transfer van Benzema naar Ittihad FC. De vijfvoudig Champions League-winnaar zou na Cristiano Ronaldo een volgend uithangbord moeten worden van het Saoedische voetbal. Benzema zou oren hebben gehad naar de overstap, maar bedacht zich volgens de berichten later.

Natuurlijk was de toekomst van de topscorer onderwerp van gesprek tijdens de persconferentie van Ancelotti op weg naar de laatste competitiewedstrijd tegen Athletic de Bilbao. 'Hij is klaar voor nog een seizoen en hij heeft nog een contract voor een jaar. Nee, wij hebben geen twijfels', was het duidelijke antwoord van de Italiaan op de vraag of hij vreesde Benzema kwijt te raken.

Vroeg of laat zal Real de gouden generatie met Benzema, Luka Modric (37) en Toni Kroos (33) wel kwijtraken. Eerder zei Ancelotti dat legendes van Real Madrid hun carrière bij Real Madrid moesten eindigen, om zo glansrijk mogelijk te stoppen. 'Ik blijf bij die woorden. Dat is mijn gedachte en die van de club. Bij spelers spelen andere dingen mee, het verlengen van hun carrière, nog wat meer spelen… Maar ik blijf erbij: dit is wat ik denk en wat de club denkt.'

Tijdens het persmoment viel ook de naam van Harry Kane. Real zou zeer geïnteresseerd zijn in de topspits van Tottenham Hotspur. Hij zou in Estadio Santiago Bernabéu kunnen uitgroeien tot opvolger van Benzema. Ancelotti wilde daar niet op ingaan: 'Jullie zijn erg geïnteresseerd in wat er volgend seizoen gaat gebeuren, maar ik ga niet over de toekomst praten. Kane is een geweldige speler, maar hij is van Tottenham en we moeten hem en Tottenham respecteren.'

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.