Ancelotti begrijpt onvrede Robben niet

Reacties

Volgens Carlo Ancelotti is zijn Bayern München nog niet honderd procent, maar hij is tevreden met de progressie. Ook met die van Arjen Robben, die na zijn blessureleed een halfuur meespeelde tegen Bayer Leverkusen (3-1 overwinning) en volgens Duitse media ontevreden de Allianz Arena verliet.

Ancelotti begrijpt onvrede Robben niet

De 33-jarige rechtsbuiten stond na afloop de pers niet te woord en was vervolgens het onderwerp van gesprek bij de persconferentie van Ancelotti. 'Ik heb geen idee waarom hij niet blij was. We zijn samen overeengekomen dat hij niet zou starten. Hij is op de weg terug na een blessure, speelde in het bekertoernooi al twintig minuten en vandaag dertig', legde de trainer uit.

Ancelotti voelt zich dan ook allerminst schuldig ten opzichte van Robben, die door een kuitblessure een groot deel van de voorbereiding van Bayern München miste. 'Dit was het plan, dus ik weet niet waarom hij boos was.' De Oranje-international heeft na de wedstrijd in de eerste speelronde van de Bundesliga overigens nog één wedstrijd om ritme op te doen voor de komende interlandperiode. Het Nederlands elftal treft op 31 augustus Frankrijk in de WK-kwalificatiereeks, waarna op 3 september een duel met Bulgarije wacht.

Het zijn interlands waar Ancelotti logischerwijs niet mee bezig is. De Bayern-coach erkende dat hij nog voldoende werk heeft aan het dichttimmeren van de defensie. 'Het klopt dat we niet goed verdedigen, we lieten veel ruimte tussen de linies en hadden problemen in de tweede helft. Dat kan gebeuren in deze fase van het seizoen, maar het moet beter en compacter', aldus de Italiaan.

Ancelotti maakt zich echter nog geen zorgen. Met Bayern heeft hij een uiterst moeizame voorbereiding achter de rug, met slechts één zege in de laatste zes oefenwedstrijden. De Duitse Super Cup werd vervolgens na strafschoppen wel gewonnen van Borussia Dortmund. Volgens de ervaren toptrainer is het logisch dat zijn Bayern nog niet op zijn best is: 'Als je fysiek nog niet honderd procent bent, dan kun je niet pressen of verdedigen zoals je wilt. Ik maak me geen zorgen, het is nog maar het begin van het seizoen.'

Training Robben
Arjen Robben verscheen zaterdagochtend alweer op het trainingsveld bij Bayern München, maar brak de sessie na een halfuur af. Volgens zowel Kicker als Bild onderging de buitenspeler vervolgens een behandeling aan zijn linkerdijbeen. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de klachten zijn.
 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.