Anastasiou: 'Mendes gaat belangrijk worden voor ons'

Panathinaikos blijft zich nadrukkelijk richten op de Nederlandse markt. Met David Mendes da Silva heeft de gewezen Griekse grootmacht zijn gewenste ervaren kracht aan de selectie toegevoegd.

Anastasiou: 'Mendes gaat belangrijk worden voor ons'

De voormalig speler van onder meer Sparta Rotterdam, NAC Breda, AZ en Oranje tekende donderdag een driejarig contract. 'Met zijn ervaring en tactische inzicht gaat hij heel belangrijk voor ons worden', reageert Panathinaikos' hoofdtrainer Yannis Anastasiou tegenover Voetbal International. 'Want de huidige spelersgroep is erg jong en kan wel wat sturing gebruiken.'

Eerder zag de oud-aanvaller van onder meer Roda JC en Ajax de selectie versterkt worden met FC Twente-aanvaller Emir Bajrami (vorig seizoen verhuurd aan AS Monaco) en verdediger Georgios Koutroubis (AEK Athene). De komst van Erik Falkenburg (AZ) ketste op het laatste moment af.

De dertigjarige Mendes da Silva, die zowel centraal achterin als op het middenveld kan spelen, liet in februari zijn contract met Red Bull Salzburg ontbinden. Zijn laatste officiële wedstrijd dateert van vorig jaar november. Anastasiou: 'David mist ritme, maar op zijn leeftijd is dat geen al te groot probleem. Bovendien heeft hij wel doorgetraind in Nederland (onder meer bij NAC Breda, red.). Ik verwacht dat hij voor het eerste competitieduel van Panathinaikos volledig wedstrijdfit is.'

'De bedoeling is dat we nog vier à vijf nieuwe spelers halen', vervolgt de coach. 'Of dat meer jongens met een Nederlandse achtergrond zijn, kan ik nog niet zeggen. Het zou wel mooi zijn, omdat ik met Panathinaikos het Nederlandse 4-3-3 wil gaan spelen. Maar het zal voornamelijk afhangen van de spelers die beschikbaar zijn en ook ons eigen budget.' (Vincent Okker)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen