Amstel Cup-avontuur Jong Ajax voorbij

Jong Ajax was afgelopen seizoenen een van de grote verrassingen in de Amstel Cup. Maar voor de Amsterdamse beloften is het nationale bekertoernooi dit jaar al in de eerste ronde voorbij. Rohda Raalte besliste na rust de wedstrijd in z'n voordeel. De eerste helft was met 1-1 in evenwicht, waarbij vooral Jong Ajax zich tekort deed.

Met de 2-1 nederlaag maakte John van den Brom zijn officiële debuut als trainer van Jong Ajax. Hij nam met Fred Grim het beloftenteam onder zijn hoede na het vertrek van het duo Marco van Basten-John van 't Schip.

Jong Feyenoord kwam in de eerste ronde beter voor de dag. De Rotterdamse beloften kende weinig problemen met de amateurs van Dongen. Het werd 5-0 in het voordeel van Feyenoord, dat in Jeppe Curth de grote man had. De Deen nam vier treffers voor zijn rekening. VVV-Venlo ontsnapte aan uitschakeling. Tegen zaterdaghoofdklasser Rijnsburgse Boys wonnen de Limburgers slechts met 2-1. ADO Den Haag had geen moeite met GDA (6-0), terwijl Roda JC met 5-1 te sterk was voor UDI'19/Beter Bed.

Vitesse had een lastige tegenstander in Spakenburg, maar bereikte dankzij een nipte 1-0 overwinning de tweede ronde van de Amstel Cup. De andere wedstrijden leverden geen verrassingen op. Willem II was met 5-0 te sterk voor SV Meerssen, RBC Roosendaal met 4-0 voor JVC Cuijk.

Go Ahead Eagles liet zich tegen SC Genemuiden van zijn goede kant zien. De eerstedivisionist kwam tot elf doelpunten. AGOVV Apeldoorn bracht SDC Putten een 9-2 nederlaag toe. Cambuur Leeuwarden en TOP Oss lieten zich niet verrassen door respectievelijk Be Quick'28 (5-1) en TOGR (4-1). De Rotterdamse profclubs waren eveneens succesvol. Excelsior versloeg SV Triborgh (7-2), terwijl Sparta SV TOP met 7-0 kansloos liet.