Amrabat flirt met FC Utrecht: 'Tijd om terug te komen naar Nederland'

Reacties

Nordin Amrabat wil in de zomer terugkeren op de Nederlandse velden. De 34-jarige aanvaller van AEK Athene heeft daarbij een nadrukkelijke voorkeur: hij hoopt op FC Utrecht.

Amrabat flirt met FC Utrecht: 'Tijd om terug te komen naar Nederland'
© Imago

Amrabat sprak die wens uit in het programma Goedemorgen Eredivisie op ESPN. 'Ik ben sinds januari 2011 in het buitenland, dus het is tijd om terug te komen naar Nederland', zei Amrabat, die hoopt op een terugkeer in de Eredivisie. Daarbij heeft hij een specifieke club in gedachten. 'Iedereen weet dat ik een voorkeur heb voor FC Utrecht. Dus als Jordy kijkt: hij mag me bellen', deed hij een oproep aan technisch directeur Jordy Zuidam.

Amrabat heeft bij AEK Athene nog een contract tot medio 2023. 'Daarom heb ik januari al gezegd dat ik weg wil. Ik ben gratis gekomen en ik word volgende week 35, dus... Maar je kent de clichés: je bent belangrijk, we willen je graag houden. Daarom kom ik niet weg, maar ik vertrek niet om in de zandbak te gaan spelen en geld te verdienen. Dat heb ik al gedaan. Ik wil terug naar Nederland, terug naar mijn kinderen en hier nog wat laten zien.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Amrabat speelde van 2007 tot 2011 al 89 duels in de Eredivisie voor VVV-Venlo en PSV (negentien goals). Daarna sloeg de voormalige Nederlandse jeugdinternational en 64-voudig international van Marokko zijn vleugels uit en speelde hij in Turkije (Kayserispor en Galatasaray), Spanje (Málaga en Leganés), Engeland (Watford) en Saoedi-Arabië (Al-Nassr). In augustus tekende hij voor AEK Athene, waardoor hij dit seizoen vier keer scoorde in 25 officiële duels.

In december liet Amrabat in gesprek met VI nog optekenen in de zomer van 2023, als zijn contract bij AEK afloopt, te willen terugkeren naar Nederland. 'Ja, over anderhalf jaar keer ik terug naar mijn gezin, familie en vrienden. Die wil ik niet nog langer dagelijks missen, en dan gaan we in Huizen wonen. En ja, hopelijk nog ergens lekker in Nederland voetballen. Huizen ligt in het midden van het land, dus ik zie volop mogelijkheden, haha', zei hij destijds.

Lees op VI PRO de volledige reportage.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer N. Amrabat
Meer over N. Amrabat
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.