Amper speeltijd, maar United wil twijfelende Fosu-Mensah niet kwijt

Reacties

Het contract van Timothy Fosu-Mensah bij Manchester United loopt aankomende zomer af en diverse clubs houden de situatie in de gaten, maar The Red Devils willen de Oranje-international op Old Trafford houden. Sky Sports meldt dat Fosu-Mensah deze winter een contract voor 3,5 jaar kan ondertekenen.

Amper speeltijd, maar United wil twijfelende Fosu-Mensah niet kwijt
© Pro Shots

Vorig seizoen zat Fosu-Mensah lang in onzekerheid bij Manchester United. Zijn contract liep de afgelopen zomer af en de club wachtte lang met het bieden van duidelijkheid. Uiteindelijk maakte United gebruik van een optie in het contract van de 22-jarige Nederlander, die in 2014 voor de Engelse club werd opgepikt bij Ajax, waarmee hij tot de zomer van 2021 werd vastgelegd.

En dat betekent dat Fosu-Mensah aankomende zomer transfervrij de duur uit kan lopen als er geen contractverlenging op Old Trafford volgt. Volgens Sky Sports zou er in januari een contract voor 3,5 jaar klaarliggen voor de drievoudig Oranje-international, die zelf lijkt te twijfelen.

Fosu-Mensah maakte in het seizoen 2015/16 namelijk al zijn debuut bij Manchester United, maar sindsdien kwam hij (mede door blessures) nog niet verder dan dertig wedstrijden voor The Red Devils. Tussen 2017 en 2019 werd hij achtereenvolgens verhuurd aan Crystal Palace en Fulham, maar ook dit seizoen komt de Nederlander er nog niet aan te pas onder Ole Gunnar Solskjaer. Fosu-Mensah speelde dit Premier League-seizoen slechts 81 minuten mee in het openingsduel met Crystal Palace.

Met de interesse van Olympique Marseille en Hertha BSC in het achterhoofd zou Fosu-Mensah dan ook een vertrek bij United overwegen. De krabbel onder het United-contract tot medio 2024 laat dus nog even op zich wachten. 

Spelersprofiel

T. Fosu-Mensah


Geboortedatum:
2 januari 1998
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
Amsterdam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
80 kg
Huidige club:
Bayer Leverkusen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.