Amerikaans Feyenoord-talent per direct op huurbasis naar FC Dordrecht

Reacties

Hoewel de transferperiode al even is gesloten, heeft FC Dordrecht de laatste zomeraanwinst aangekondigd. De Schapenkoppen nemen het Amerikaanse talent Korede Osundina op huurbasis over van Feyenoord.

Amerikaans Feyenoord-talent per direct op huurbasis naar FC Dordrecht
© Pro Shots

De reden dat beide clubs nu pas naar buiten treden over de eerder gesloten huurdeal, is dat er lang onzekerheid was over de aanvaller. Osundina moest lang wachten op een werkvergunning van de Nederlandse Immigratie- en Naturalisatiedienst en kan daardoor pas vanaf heden aansluiten bij de selectie van FC Dordrecht.

Sinds het begin van het kalenderjaar heeft Feyenoord een samenwerking met Orange County SC, een club op het tweede niveau van de Verenigde Staten. Deze zomer namen de Rotterdammers de negentienjarige Osundina van die club over. Om hem vlieguren te laten maken, wordt hij dit seizoen door Feyenoord verhuurd aan provinciegenoot Dordrecht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De multifunctionele aanvaller maakte in achttien wedstrijden voor Orange County vier goals en gaf twee assists. 'Ik zou mezelf omschrijven als een snelle aanvaller die graag doelpunten wil maken', zegt Osundina op de website van FC Dordrecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.